• Головна
  • Допомагав кримінальним авторитетам та збагачував підлеглих: ДБР викрило донецького воєнкома, - ВІДЕО
14:07, 4 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Допомагав кримінальним авторитетам та збагачував підлеглих: ДБР викрило донецького воєнкома, - ВІДЕО

 Допомагав кримінальним авторитетам та збагачував підлеглих: ДБР викрило донецького воєнкома, - ВІДЕО

Колишнього керівника Запорізького обласного ТЦК та СП викрили на організації "схеми" зі збагачення наближених осіб, а також допомозі представникам місцевого криміналітету.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як пише ДБР, наразі підозрюваний очолює Донецький обласний ТЦК та СП.

"На посаді Запорізького ОТЦК та СП з липня по грудень 2022 року чоловік без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань", - пише пресслужба.

Підлеглі перебували у зоні бойових дій за вільним графіком, як у відпустці, оскільки не були призначені на посади у бойовому підрозділі й не брали участі в боях.

Воєнком оформив документи щодо отримання цими військовослужбовцями довідок про безпосередню участь у бойових діях, завдяки чому їм безпідставно було нараховані доплати на суму 981,3 тисячі гривень.

"Більш того, один із цих підлеглих надав документи для отримання 700 тисячі грн грошової допомоги у зв’язку із втратою працездатності внаслідок участі в бойових діях", - додає ДБР.

Зокрема воєнком влаштовував на роботу у ТЦК й СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитись від судового розгляду кримінальних справ по особливо тяжким злочинам.

"Також він допоміг одному з "кримінальних авторитетів" знятися з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон", - додає ДБР.

Воєнкому було оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану. Санкція відповідної статті передбачає 12 років в'язниці.

Під час обшуків за місцями роботи й проживання воєнкома були виявлені докази його протиправної діяльності, а також фото підлеглих, які отримували безпідставні виплати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ДБР #Донеччина #воєнком
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...