• Головна
  • «Шахтар» гратиме домашні матчі групового етапу Ліги чемпіонів у Гамбурзі
10:56, 18 серпня 2023 р.

«Шахтар» гратиме домашні матчі групового етапу Ліги чемпіонів у Гамбурзі

«Шахтар» гратиме домашні матчі групового етапу Ліги чемпіонів у Гамбурзі

«Шахтар» гратиме домашні матчі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА – 2023/24 у Гамбурзі (Німеччина) на арені «Фолькспаркштадіон».

Донецький клуб досяг відповідної домовленості з ФК «Гамбург», своєю чергою УЄФА дала дозвіл на це, повідомляє офіційний сайт «гірників».

Дмитро Кириленко, генеральний директор ТОВ «Шахтар-Сервіс»:

– Передусім хочемо подякувати Варшаві та польському народові за підтримку, що нам надали під час проведення матчів минулого єврокубкового сезону в Польщі. На новий сезон ми розглядали можливість проведення домашніх ігор Ліги чемпіонів серед кількох варіантів і зупинилися на Гамбурзі. Упевнені, що матчі на «Фолькспаркштадіоні» пройдуть на найвищому рівні та зберуть на трибунах як місцевих футбольних уболівальників, так і тисячі українців, які зараз тимчасово проживають у Німеччині та інших країнах Європи.

Ерік Х'юер, член правління ФК «Гамбург»:

– Ми дуже раді підтримати «Шахтар» та щасливі, що Гамбург стане місцем проведення топових міжнародних матчів. Що стосується інфраструктури та організації, ми можемо запропонувати «Шахтарю» знання і досвід, необхідні для Ліги чемпіонів. Через складні обставини, з якими доводиться боротися українським чемпіонам і країні загалом, ми доклали особливих зусиль, щоб бути адекватними партнерами стосовно соціальної відповідальності в місті Гамбург.

Довідка

«Фолькспаркштадіон» (нім. Volksparkstadion) – стадіон у районі Баренфельд на заході Гамбурга, є домашньою ареною ФК «Гамбург», що зараз виступає у Другій Бундеслізі. Місткість стадіону – 51 500 глядачів на міжнародних матчах (57 000 на поєдинках Бундесліги через дозволені стоячі місця). Арена зведена 1953 року й повністю перебудована за проєктом архітектора Густава Оелснера у 1998 році. Раніше стадіон мав назву AOL Arena та приймав матчі чемпіонату світу з футболу в Німеччині 2006 року. На «Фолькспаркштадіоні» проводився перший в історії фінал Ліги Європи УЄФА 2010 року, а також бій за титул чемпіона світу з боксу між Володимиром Кличком та Девідом Хеєм у 2011 році. «Фолькспаркштадіон» заявлено як арену, що прийматиме матчі чемпіонату Європи – 2024 у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Лігачемпіонів #Гамбург
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...