• Головна
  • Окупанти обстріляли на Донеччині авто з іноземними волонтерами: загинуло двоє
19:14, 10 вересня 2023 р.

Окупанти обстріляли на Донеччині авто з іноземними волонтерами: загинуло двоє

Окупанти обстріляли на Донеччині авто з іноземними волонтерами: загинуло двоє

Біля прифронтового міста Часів Яру на Донеччині під обстріл росіян потрапили волонтери організації Road2Relief (Дорога допомоги). Один з них загинув, двоє поранені, а ще одна людина зникла безвісти.

Про це повідомили в організації.

У суботу зранку німецький медичний волонтер Рубен Мавік, шведський волонтер Йохан Матіас Тир, волонтер з Канади Ентоні “Тонко” Ігнат та іспанська волонтерка і директорка Road2Relief Емма Ігуаль на мікроавтобусі вирушили зі Слов’янська у напрямку Бахмута, щоб оцінити потреби цивільних жителів села Іванівське.

Авто волонтерів потрапило під обстріл, проїжджаючи повз Часовий Яр, від прямого влучання автомобіль перекинувся та загорівся.

Рубен і Йохан зазнали тяжких осколкових поранень і опіків, але зараз їх стан стабільний. Смерть Ентоні підтвердили, його тіло виявили. Інформації щодо Емми немає.

Як пише nv.ua, Ентоні “Тонко” Ігнату було 58 років. Він був громадянином Канади, мав словацьке походження. Тонко мешкав у провінції Онтаріо і працював там різноробом.

Як пише Associated Press, виконуючий обов’язки міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив іспанським ЗМІ, що влада в Мадриді отримала “усне підтвердження смерті 32-річної Ігуаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #обстріл #волонтери #загиблі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...