• Головна
  • Послуги служби зайнятості для переселенців: де та як ними користуватись
13:56, 20 вересня 2023 р.

Послуги служби зайнятості для переселенців: де та як ними користуватись

Послуги служби зайнятості для переселенців: де та як ними користуватись

Державна служба зайнятості пропонує ряд сервісів та послуг, спрямованих на сприяння у працевлаштуванні шукачів роботи серед внутрішньо переміщених осіб.

При зверненні до центру зайнятості фахівці надають індивідуальні консультації та допомогу у підборі роботи, враховуючи досвід, професійні навички та інтереси ВПО, здійснюють підбір кандидатів на замовлення роботодавців, за необхідності з організацією професійної підготовки безпосередньо на майбутньому робочому місці, повідомили 62 у Донецької обласної служби зайнятості.

Для тих клієнтів, хто має наміри змінити професійний напрямок, потребують консультування щодо кар’єрних можливостей, надаються послуги з профорієнтації, що допомагає зрозуміти свою мету, інтереси, сильні сторони та потенціал, а також визначити, які професійні шляхи обрати для досягнення успіху.

Крім цього, шукачі роботи можуть самостійно знайти актуальні вакансії в обраному регіоні на Єдиному порталі вакансій Державного центру зайнятості. Ця послуга також доступна через чат-боти в Telegram та Viber.

Також служба зайнятості організовує професійне навчання за робітничими професіями, які мають попит на ринку праці. Таке навчання здійснюється на замовлення роботодавця або для самозайнятості клієнта, коли людина планує започаткувати власну справу. Служба має власну систему сучасних центрів професійно-технічної освіти, які навчають доросле населення за 95 робітничими професіями та 335 освітніми програмами. З графіком формування навчальних груп за професіями та освітніми програмами можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/3IHztnu

Для громадян, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості, доступна послуга з видачі ваучера на навчання. Вона дає змогу підвищити професійний рівень і пройти перепідготовку за робітничими професіями, а також підвищення рівня освіти, кваліфікації або спеціалізації та підготовку за фахом для здобуття рівня магістра.

Ознайомитися з переліком професій і спеціальностей, на які надаються ваучери, можна за посиланням https://bit.ly/3BtYrmi

Також в Україні діє проєкт «єРобота», у рамках якої громадяни можуть отримати грантову допомогу від держави на створення або розвиток власної справи, взявши участь у програмах «Власна справа» та «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу». Головна умова цих програм — створення нових робочих місць.

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#переселенці #робота #зайнятость #сервіси
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...