• Головна
  • Донеччина потребує 199 генераторів, щоб пережити можливі блекаути
11:24, 23 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Донеччина потребує 199 генераторів, щоб пережити можливі блекаути

Донеччина потребує 199 генераторів, щоб пережити можливі блекаути

Донеччині необхідно додатково 199 генераторів для забезпечення електроенергією під час можливих відключень, які можуть виникнути через російські обстріли.

Про це на брифінгу повідомила заступниця департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА Лариса Гусєва.

За останні пів року критична інфраструктура регіону вже отримала 566 генераторів для забезпечення водопостачання і систем опалення від міжнародних організацій.

За словами чиновниці, потрібно 199 генераторів, з них 88 — для громад, де ведуться активні бойові дії, для “пунктів незламності” і ще 111 — додатково для об’єктів критичної інфраструктури.

«Ми сформували всі ці потреби і направили до міжнародних організацій. Головне на сьогодні – це забезпечення об’єктів критичної інфраструктури генераторами, щоб у разі перебоїв з енергопостачанням ми могли не відключати котельні», - наголосила керівниця департаменту.

За даними департаменту ЖКГ, якщо всі об'єкти критичної інфраструктури в Донецькій області будуть оснащені генераторами до початку опалювального сезону, то це дозволить вижити в можливому випадку відключення електропостачання.

Нагадаємо, раніше в.о. голови Донецької ОВА Ігор Мороз повідомляв, що у 9 фронтових громадах провести опалення неможливо через активні бойові дії — це Бахмутська, Званівська, Сіверська, Соледарська, Торецька, Часовоярська, Вугледарська, Авдіївська і Мар'їнська.

Олена Лужецька

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #генератори
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...