• Головна
  • «Шахтар» розгромив «Верес» і вийшов в 1/4 фіналу Кубка України, - ФОТО
22:06, 26 вересня 2023 р.
Надійне джерело

«Шахтар» розгромив «Верес» і вийшов в 1/4 фіналу Кубка України, - ФОТО

«Шахтар» розгромив «Верес» і вийшов в 1/4 фіналу Кубка України, - ФОТО

У матчі 1/8 фіналу Кубка України «Шахтар» зустрічався з «Вересом».

У стартовому складі «гірників» відбулося декілька змін порівняно з останньою грою УПЛ: на флангах оборони вийшли Конопля та Азаров, у центрі захисту – Чигринський (капітан команди) та Міроші, опорного півзахисника грав Назарина, на позиції правого вінгера діяв Кащук, пише пресслужба донецького клубу.

Мінімум моментів і без голів до перерви

Від початку матчу «гірники» володіли ініціативою, але рівняни вибігали в небезпечні контратаки: в одній з них Яго пробив з-за меж штрафного над поперечиною, а згодом Шарай завдавав удару в правий кут, але Різник зіграв надійно.

Ближче до середини тайму «Шахтар» притиснув суперника до його воріт і почав створювати власні моменти. Партнери класною комбінацією вивели на ворота Криськіва, удар якого з близької відстані потягнув кіпер господарів.

Слідом за цим Дмитро отримав ще один шанс пробити з меж штрафного, проте цього разу його спробу заблокував підкат оборонця рівнян.

Високо на чужій половині поля діяли навіть центральні захисники донеччан: в одному з епізодів Міроші класним закиданням знайшов у карній зоні Келсі, утім форвард не зумів пробити акцентовано – вище воріт.

Голи Кащука, Бондаренка й Очеретька та 400-й матч Степаненка

У перерві тренерський штаб «оранжево-чорних» зробив подвійну заміну, випустивши для підсилення нападу Сікана і Зубкова.

Одразу ж Олександр вивів на ударну позицію Коноплю, проте постріл Юхима блокував суперник. Підопічні Патріка ван Леувена майже увесь час володіли м’ячем та комбінували навколо штрафного майданчика господарів.

Гарну можливість створив Азаров, коли увірвався з лівого флангу й віддав у центр штрафного на Кащука, але той пробив над воротами. І все ж у середині другого тайму донеччани знайшли свої шанси і скористалися ними.

Рахунок було відкрито на 65-й хвилині: Міроші перехопив м’яч, Азаров заграв Бондаренка, який вивів сам на сам Олексія Кащука, а вінгер з лівого кута воротарського пробив під дальню стійку – 0:1.

А ще за 3 хвилини Артем Бондаренко самостійно зробив другий гол: півзахисник підхопив м’яч у центрі поля, красиво прибрав суперника й елегантний парашутом закинув м’яч за спину Когуту – 0:2.

Після цього гра заспокоїлася, а на 76-й хвилині відбулася знакова подія: на поле вийшов Тарас Степаненко, для якого це був 400-й матч за «Шахтар» у всіх турнірах.

Рівняни все ж активізувалися в заключному відрізку й спробували відігратися: Різник врятував після удару та рикошету від Чигринського, а Кухарук зі штрафного пробив над поперечиною.

Міг забивати Швед, але у виході віч-на-віч не поцілив у дальній кут. Проте вже у наступній атаці донеччани довели справу до розгрому: Сікан поборовся у штрафному за м’яч і прострелив до воротарського, звідки Олег Очеретько в дотик розстріляв сітку господарів.



3:0 – «Шахтар» перемагає «Верес» та виходить до 1/4 фіналу Кубка України (матчі цієї стадії заплановані на 1 листопада).

А вже найближчої суботи, 30 вересня, «гірники» у черговому турі УПЛ зустрінуться з «Ворсклою». Гра на «Арені Львів» розпочнеться о 17:00.

«Верес» (Рівне) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3 (0:0)

Рівне, «Авангард»

Голи: 0:1 Кащук (65), 0:2 Бондаренко (68), 0:3 Очеретько (90+1)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Чигринський (к), Міроші, Азаров, Назарина, Бондаренко (Степаненко, 76), Криськів (Зубков, 46), Кащук (Швед, 72), Судаков (Очеретько, 76), Келсі (Сікан, 46)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Верес #КубокУкраїни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...