• Головна
  • Триває евакуація мешканців Донеччини до безпечних регіонів України: як записатись
18:16, 28 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Триває евакуація мешканців Донеччини до безпечних регіонів України: як записатись

Триває евакуація мешканців Донеччини до безпечних регіонів України: як записатись

Вже понад рік проводиться обов’язкова евакуація населення Донецької області. Таким чином з серпня 2022 року до безпечних регіонів перемістилися більш ніж 91 тисяча громадян. Серед них – понад 11,5 тисяч дітей і більш як 4 тисячі маломобільних.

Наразі обов’язкова евакуація із Донеччини відбувається спеціальним потягом до Житомирської області 1 раз на 8 днів по парних числах. Після прибуття евакуйовані отримують фінансову допомогу від держави у розмірі 3 тисяч гривень для дітей та осіб з інвалідністю й 2 тисяч гривень – для дорослих, повідомляє Мінреінтеграції.

На Житомирщині внутрішніх переселенців розміщують у безкоштовних прихистках. Їм надають гуманітарну і психологічну допомогу, а також супровід при оформленні довідки внутрішньо переміщеної особи та виплат ВПО.

Нагадаємо, що евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади. З номерами гарячих ліній громад Донеччини можна ознайомитись за посиланням.

Крім того, про бажання евакуюватися можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #евакуація #Житомирщина #потяг
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...