• Головна
  • «Шахтар» зазнав першої поразки у чемпіонаті: «гірники» програли «Ворсклі», - ФОТО, ВІДЕО
08:55, 1 жовтня 2023 р.

«Шахтар» зазнав першої поразки у чемпіонаті: «гірники» програли «Ворсклі», - ФОТО, ВІДЕО

«Шахтар» зазнав першої поразки у чемпіонаті: «гірники» програли «Ворсклі», - ФОТО, ВІДЕО

У 9-му турі УПЛ «Шахтар» приймав у Львові «Ворсклу».

Ця гра стала для «гірників» 4-ю за останні 12 днів, тож наставник команди Патрік ван Леувен знову провів певну ротацію складу: у захисті зі старту вийшли Гочолеішвілі, Чигринський, Міроші та Азаров, у середині поля від перших хвилин грав Степаненко, на флангах атаки розташувалися Зубков та Кащук, а на позиції центрфорварда – Сікан, інформує пресслужба донецького клубу.

Гол суперника з пенальті

Команди розпочали гру з небезпечних флангових атак, і якщо Сікану не вдалося зустрітися з м’ячем після паса партнера, то Челядін завершував простріл ударом, що прийшовся в Різника.
«Гірники» відповіли своїм моментом ближче до середини тайму, коли Кащук змістився на лівий край штрафного й пробив у дальній кут – гостей врятував Ісенко.
А на 22-й хвилині полтавці заробили пенальті, який ударом у лівий нижній кут реалізував Олександр Скляр.
Зрівняти рахунок господарі могли наприкінці тайму: Зубков бив спочатку зі скидання від Бондаренка – голкіпер парирував, а потім Олександр не зміг як слід влучити по м’ячу після класного паса Судакова.

Шанс на камбек, але в підсумку – перша поразка

У перерві тренерський штаб донеччан провів одну заміну, замість Чигринського випустивши Ракіцького. Друга половина розпочалася з небезпечної нагоди біля воріт господарів (Степанюк із вигідної позиції пробив повз стійку), але забити вдалося саме «оранжево-чорним».
На 57-й хвилині Гочолеішвілі кинув аут на Сікана, той головою продовжив далі до штрафного, а Олександр Зубков ударом з правої ноги вразив ближню дев’ятку – 1:1.
Уже в наступній атаці полтавці могли знову вийти вперед, але Нестеренко якимсь дивом з кількох метрів не поцілив у порожні ворота. Ван Леувен продовжував вводити в гру свіжих гравців: так, на полі в середині тайму з’явилися Назарина, Криськів та Швед.
«Гірники» володіли ігровою ініціативою і шукали шляхи до воріт суперника, але на 72-й хвилині несподівано пропустили вдруге: Пердута прострілив з правого флангу до воротарського, а Нестеренко буквально влетів у сітку разом з м’ячем.
У час, що залишився, «оранжево-чорні» взяли практично в облогу штрафний майданчик ворсклян, але єдиний гострий момент створили після потужного пострілу здалеку Ракіцького – м’яч пролетів за сантиметри від штанги. 1:2 – «Шахтар» поступається «Ворсклі».

4 жовтня на «гірників» чекає виїзний матч групового етапу Ліги чемпіонів з чемпіоном Бельгії «Антверпеном». Початок о 19:45 за київським часом.

«Шахтар» (Донецьк) – «Ворскла» (Полтава) – 1:2 (0:1)

Львів, «Арена Львів», без глядачів

Голи: 0:1 Скляр (22, пен.), 1:1 Зубков (57), 1:2 Нестеренко (72)

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Чигринський (Ракіцький, 46), Міроші, Азаров (Келсі, 83), Степаненко (к) (Назарина, 63), Бондаренко, Судаков (Криськів, 63), Зубков, Кащук (Швед, 70), Сікан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Ворскла #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...