• Головна
  • Неймовірний камбек у Лізі чемпіонів: «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Антверпеном», - ФОТО, ВІДЕО
09:49, 5 жовтня 2023 р.

Неймовірний камбек у Лізі чемпіонів: «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Антверпеном», - ФОТО, ВІДЕО

ФОТО: ФК "Шахтар"

ФОТО: ФК "Шахтар"

У 2-му турі Ліги чемпіонів «Шахтар» на виїзді зустрічався з чемпіоном Бельгії «Антверпеном».

До стартового складу «гірників» повернувся Микола Матвієнко, який діяв у центрі захисту разом з Ярославом Ракіцьким. У середині поля від перших хвилин вийшов Єгор Назарина, на лівому фланзі грали Іраклі Азаров та Дмитро Криськів, а на позиції центрфорварда – Данило Сікан, повідомляє пресслужба донецького клубу.

Краща реалізація в суперника

Гра розпочалася з небезпечного дальнього пострілу Тараса Степаненка, але м’яч прилетів до рук воротаря. А ось господарі своїм першим шансом скористалися і на 3-й хвилині відкрили рахунок: Вермерен поборовся перед штрафним майданчиком донеччан та віддав праворуч на Муя, який влучно пробив у дальній кут.
На емоціях антверпенці одразу створили ще два гострі моменти: Муя з радіуса перед карною зоною спрямував м’яч над воротами, а дальній постріл Янссена прийшовся в стійку. «Гірники» оговталися ближче до середини тайму і відповіли своїми гольовими нагодами: удар Сікана та добивання Степаненка з меж штрафного заблокували захисники, а Матвієнку забракло сантиметрів, аби замкнути подачу з кутового.
Утім, попри всі старання гостей, забити вдалося знову бельгійцям: на 33-й хвилині Вермерен тонким пасом вивів на ворота Баліквішу, і той пробив Різника та подвоїв перевагу «Антверпена».

Голи Сікана й Ракіцького перевернули гру

Проте вже в дебюті другої половини донеччанам вдалося скоротити відставання.
На 48-й хвилині удар Судакова здалеку прийняла на себе штанга, але атака тривала – Назарина пробив у голкіпера, м’яч відскочив у поперечину, після чого Данило Сікан добив його в сітку – 2:1.
Слідом за цим спробу Коноплі заблокував Кулібалі, а постріл Назарини трохи розминувся зі стійкою. «Гірники» продовжували діяти у високому темпі, не даючи супернику перевести подих, і після серії небезпечних атак домоглися свого. На 71-й хвилині Ярослав Ракіцький потужно пробив зі штрафного, і м’яч з рикошетом від суперника влетів у ближній кут – 2:2.
А ще за 5 хвилин «оранжево-чорні» вийшли вперед: голкіпер господарів схибив у власному штрафному, подарувавши м’яч Назарині, той покотив вздовж лінії, а Данило Сікан забив у порожні ворота – 2:3.
Тепер уже антверпенці мали реагувати: Алдервейрелд зі штрафного сильно пробив під саму штангу – Різник потягнув, дальня спроба Юсуфа пройшла поруч зі стійкою. Ще один шанс врятувати бельгійців мав їхній капітан, але знову голкіпер «гірників» упорався з ударом Тобі головою. А вже на 6-й доданій хвилині арбітр призначив пенальті після влучання м’яча у руку Степаненку, до точки підійшов той-таки Алдервейрелд – і пробив повз ворота!


3:2 – «Шахтар» демонструє неймовірний характер та перемагає на виїзді «Антверпен»!

Наступний поєдинок у Лізі чемпіонів «гірники» зіграють уже після міжнародної паузи на матчі збірних – 25 жовтня виїзна зустріч з «Барселоною».

«Антверпен» (Антверпен) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:3 (2:0)

Антверпен, «Босейлстадіон», 13 509 глядачів

Голи: 1:0 Муя (3), 2:0 Баліквіша (33), 2:1 Сікан (48), 2:2 Ракіцький (71), 2:3 Сікан (76)

Нереалізований пенальті: Алдервейрелд (90+7, повз ворота)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Ракіцький, Азаров, Степаненко (к), Судаков, Назарина, Зубков, Криськів, Сікан (Швед, 87)
Почати слайдшоу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Лігачемпіонів #Антверпен
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...