• Головна
  • Окупанти на Донеччині з ППО збили свій пʼятий військовий літак
19:15, 6 жовтня 2023 р.

Окупанти на Донеччині з ППО збили свій пʼятий військовий літак

Проросійські військові канали повідомили про п'ятий російський літак, який був збитий дружнім вогнем у районі Маріуполя.

Про це пишуть канали Fightbomber та «Військовий інформатор», - повідомляє The Moscow Time.

«З такими темпами роботи нашої доблесної ППО ми скоро залишимося без авіації», - пише Fightbomber.

Канал «Військовий інформатор» також повідомив про втрату літака: «втрачено черговий борт від дружнього вогню ППО. Слава Богу, цього разу пілот вижив. Як раніше і писали, рівень взаємодії продовжує пробивати дно».

Російські засоби ППО 28 вересня в районі Токмака, ймовірно, збили власний винищувач Су-35С, йшлося у зведенні розвідувального управління Міністерства оборони Великобританії. Це сталося за 20 км за лінією фронту.

Не перший випадок, коли російські бойові літаки гинуть від дружнього вогню. За підрахунками The Insider на основі інформації з відкритих джерел, збитий наприкінці вересня Су-35С (видання тоді посилалося на публікації у телеграм-каналах) став щонайменше четвертим з початку війни в Україні літаком, знищеним російськими силами ППО.

Окупанти на Донеччині з ППО збили свій пʼятий військовий літак, фото-1



Недостатній рівень взаємодії з іншими пологами та видами військ та непрацююча система розпізнавання призвели до того, що «майже всі (!) втрачені з весни літаки Су-34, Су-35С та Су-30СМ, а також частина вертольотів Ка-52 знаходяться на рахунку "російської ППО", писав у грудні 2022 року телеграм-канал "Рибар".

«Військовий інформатор» підтверджував, що російські літаки регулярно обстрілюють у своєму тилу - Су-35 був збитий у селі Новомиколаївка Запорізької області (понад 35 км від лінії зіткнення Роботино), Су-34 під Єнакієвим (близько 20 км від фронту), ще один літак обстрілювали під Алчевськом (близько 60 км. від фронту).

https://t.me/Tsaplienko/40619
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#літак #росіянизбилилітак #Маріуполь #Донеччина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...