• Головна
  • Переселенці з сільської місцевості на сході України мають шанс оселитися на Київщині: хто може подати заявку
14:54, 15 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Переселенці з сільської місцевості на сході України мають шанс оселитися на Київщині: хто може подати заявку

Переселенці з сільської місцевості на сході України мають шанс оселитися на Київщині: хто може подати заявку

Протягом наступного місяця, до 15 листопада, родини, які були вимушені покинути свої домівки внаслідок російської агресії, отримають шанс оселитися на Київщині та інтегруватися у новій громаді. Благодійний фонд "Життєлюб" оголосив про запуск проєкту "Хата поруч", мета якого - об'єднати вимушених переселенців, яким потрібна допомога, та громади в Київській області, які відчувають нестачу спеціалістів та працівників. 

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Фонду “Життєлюб”. “ВПО отримають житло, роботу та розпочнуть нове життя в громаді в Київській області”, - йдеться в повідомленні.

«Ми проаналізували громади Київщини та дізналися, що в багатьох не вистачає спеціалістів – вчителів, бухгалтерів, завгоспів, – каже засновниця фонду «Життєлюб» Тіна Ніколова (Михайловська). – Водночас вже півтора року ми працюємо з переселенцями та знаємо, що з сіл на півдні та сході країни приїхали багато саме таких фахівців. Вони не можуть знайти роботу та своє місце в Києві. Тому «Хата поруч» має стати розв’язанням цієї проблеми, ідеальним метчем переселенців та громад, від якого виграють і перші, і другі». 

Наразі проєкт "Хата поруч" працює в режимі тестування. Одна з родин, яка виїхала з зони бойових дій, вже оселилась у першому будинку у селі Медвин на Київщині та активно інтегрується в місцеву громаду. До речі, наразі триває пошук сімейного лікаря у це село Білоцерківського району. 

Заявки на участь у проєкті можуть подавати родини внутрішньо переміщених осіб з дітьми, особами похилого віку, а також родини, де є люди з інвалідністю. Мінімум один член родини повинен мати професійні навички або бути здатним пройти перекваліфікацію. Заявки на участь у відборі приймаються з 15.10.2023 по 15.11.2023 включно. 

Олексій Сапон

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#переселенці #оселя #житло #Київщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...