• Головна
  • ЗМІ: Гереги виплачували зарплату колишньому директору «Епіцентру», який керував на окупованому Донбасі «Галактикою»
19:34, 18 жовтня 2023 р.

ЗМІ: Гереги виплачували зарплату колишньому директору «Епіцентру», який керував на окупованому Донбасі «Галактикою»

ЗМІ: Гереги виплачували зарплату колишньому директору «Епіцентру», який керував на окупованому Донбасі «Галактикою»

З 2014 по 2022 рік директор колишнього "Епіцентру" Геннадій Гальчук на окупованому Донбасі отримував зарплату від Олександра та Галини Герег, власників цієї мережі.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту Радіо Свобода "Схеми".

На окупованій частині Донецької області мережа «Епіцентр» змінила свою назву на «Галактика». Протягом 8 років вважалося, що "Галактика" раніше була частиною бізнесу Герег, і вони втратили будь-які зв'язки з цією компанією.

Як розповіли журналісти “Схем”, ці гіпермаркети активно відзначали російські свята і плідно співпрацювали з місцевими адміністраціями, контроль над якими належав рф.

Зараз розслідувачі виявили, що головний керівник компанії "Галактика" Геннадій Гальчук, отримував зарплату від Герег як перед повномасштабним вторгненням, так і після нього, і регулярно відвідував контрольовану Україною територію, фінансуючи політичну партію «За конкретні справи», засновану власниками "Епіцентру". 

Після 2014 року Геннадій Гальчук разом зі своїм сином і дружиною, яка є заслуженою артисткою України Наталією Нарожною, залишились на окупованій частині Донеччини, і перейшли на сторону рф.  Згідно із записами у реєстрі юридичних осіб рф, функціонування гіпермаркетів на Донбасі відповідно до російського законодавства покладено на дві компанії - "Галактика" та "Наместник".

Восени 2023 року Гальчук став депутатом від політичної партії "Единая Россия"на Донеччині. Водночас, колабораціоніст Денис Пушилін включив Гальчука до складу Інвестиційного комітету «ДНР».

Нагадаємо, що Олександр Герега - народний депутат VII, VIII і IX скликань, у 2012-2014 - член Партії регіонів. Засновник і співголова політичної партії «За конкретні справи», співвласник мереж гіпермаркетів «Епіцентр К», «Нова лінія», а також «Новацентр», що з 2014 року працює у окупованому РФ Криму через російську компанію та офшор Edlagor Enterprises Limited. У 2022 році посів 6 місце у ТОП-20 найбагатших українців.

Марина Кисіль

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Єпіцентр #Галактика #Гереги #Гальчук #ДНР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...