• Головна
  • Розпочався проєкт “Українська Донеччина” для старшокласників області
17:59, 19 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Розпочався проєкт “Українська Донеччина” для старшокласників області

Розпочався проєкт “Українська Донеччина” для старшокласників області

На Донеччині стартував проєкт під назвою “Українська Донеччина”, започаткований Держархівом області спільно із департаментом освіти і науки облдержадміністрації. Перший урок відбувся 17 жовтня на тему “Історія заселення території сучасної Донецької області” для старшокласників Бахмутського та Покровського районів.

Про це повідомляє Донецька обласна державна адміністрація на своїй сторінці у Facebook.

“Учні дізнались про історію заселення території Донецької області кочовими племенами періоду Дикого поля, перебування її під Золотою Ордою, колонізацію запорізькими та донськими козаками; виникнення перших міст, зародження промислів та промисловості; окупацію російською імперією та срср; формування етнічного складу, а також відстежили нерозривний зв'язок Донеччини з Україною”, йдеться у релізі Державного архіву. 

Організатори конкурсу наголошують, що протягом кількох століть Російська імперія, а пізніше срср, активно придушували будь-які прояви української ідентичності, видаляючи або приховуючи українську спадщину. За різними підрахунками царатом та союзом видано близько сотні наказів на заборону української мови.  Це призвело до того, що місцеві жителі Донеччини стали сприймати російську мову як свою "рідну".

Проєкт направлено на патріотичне виховання молоді, формування національної свідомості, поваги до культурного та історичного минулого Донеччини та залучення школярів до вивчення історії. 

Ірина Мостепанюк




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#УкраїнськаДонеччина #школи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...