• Головна
  • Гвардіола так і не придумав, як грати без Родрі
09:22, 5 жовтня 2023 р.

Гвардіола так і не придумав, як грати без Родрі

Нещодавно, у центральному матчі восьмого туру Англійської прем’єр-ліги Манчестер Сіті поступився Арсеналу (0:1) та втратив лідерство у турнірній таблиці АПЛ перед міжнародною паузою. На сьогодні у Хосепа Гвардіоли склалася серія з двох поразок поспіль в чемпіонаті, а якщо ще й додати виліт із Кубка ліги від Ньюкасла, то може здатися, що команда потрохи починає здавати та перебуває у кризі. Єдиний турнір, у якому «містяни» поки йдуть без осічок - Ліга чемпіонів. З однаковим рахунком (3:1) Сіті переміг Цервену Звезду та Лейпциг.

Після такого різкого спаду англійські футбольні аналітики та вболівальники помітили цікавий факт: команда виграє з Родрі, і програє всі зустрічі, в яких іспанця на полі немає.

Гвардіола так і не придумав, як грати без Родрі, фото-1

Як ви вже зрозуміли, невдала серія Ман Сіті почалася саме з дискваліфікації опорника всередині Англійських турнірів, після прямої червоної картки, яку іспанець отримав напередодні: спершу був виліт із Кубка ліги від Ньюкасла (0:1), потім сенсаційна поразка від Вулвергемптона (1:2) і невдача у грі з Арсеналом (0:1). Між останніми двома зустрічами був матч у Лізі чемпіонів проти Лейпцига, який команда Гвардіоли виграла 1:3, але, само собою, на ЛЧ дискваліфікація не поширюється і Родрі відіграв у цьому матчі усі 90 хвилин. Різниця очевидна!

Починаючи з сезону АПЛ 2021/22 він стабільно входить у топ-3 серед гравців Манчестер Сіті за кількістю хвилин, проведених на полі. У попередньому сезоні іспанець зіграв найбільше матчів у складі «містян» - 36, а загалом, з моменту появи Родрі в Ман Сіті, команда Пепа програла 6 із 16 зустрічей АПЛ без його участі.

Гвардіола банально не має досвіду гри без іспанського опорника та його збалансованого стилю гри. Річ у тому, що Родрі за всі роки в Манчестері отримав лише одну травму. Такий шалений графік матчів навіть привів до того, що перед дискваліфікацією іспанець скаржився на втому від кількості ігор:

«Я не пам'ятаю точно, скільки ігор провів у минулому сезоні, але влітку в мене була розмова на цю тему з лікарями й тренером. Грати стільки - ненормально для здоров'я. Один такий сезон ще можна пережити, але, коли це триває два-три роки поспіль, у команди можуть виникнути проблеми: підтримувати форму в такому разі неможливо. Минулого року мені доводилося напружувати тіло до межі. З одного боку, розумів, що боремося за требл, а з іншого, так не повинно тривати з сезону в сезон».

Здавалося б, у Сіті один із найкращих та найглибших складів в Англійській Прем'єр-лізі, і замінити одного гравця (на відносно короткий час дискваліфікації) не має бути критичною проблемою. В обоймі чемпіона АПЛ є такі виконавці: Келвін Філліпс, Матео Ковачич і Матеус Нунес. Гвардіола пробував їх, але всі вони поступаються Родрі комплексними футбольними навичками та вміннями додавати баланс у гру, відчувати її «аритмію».

Попереду у манчестерського гранда непростий графік - домашня гра з Брайтоном, матч Ліги Чемпіонів із Янг Бойз та дербі з Манчестер Юнайтед. Тож пауза на грі національних збірних зараз для Пепа дуже доречна. Команда зможе видихнути після серії невдалих результатів та прийти до тями, а ще… після дискваліфікації повернеться Родрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...