• Головна
  • Поліцейська родина: важко поранених на Донеччині cпівробітників врятували побратими
17:47, 20 жовтня 2023 р.

Поліцейська родина: важко поранених на Донеччині cпівробітників врятували побратими

Поліцейська родина: важко поранених на Донеччині cпівробітників врятували побратими

У медзакладі Київщини проходять лікування двоє поліцейських, які отримали важкі поранення на Донеччині та були врятовані колегами.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції 20 жовтня, в якому розповіли історію врятування поліцейських побратимами.

"Під час виконання завдання Гліб Соловйов та Анатолій Сіротін потрапили під ворожий обстріл у прифронтовому населеному пункті. Поліцейські отримали важкі травми, а стан Анатолія був критичним. Завдяки екстреній евакуації та зусиллям лікарів правоохоронці вижили. Зараз вони проходять лікування в медзакладах Київщини. Підтримати бійців у лікарню приїхали начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко та колеги", - розповіли у НПУ.

Зазначається, що у кінці вересня правоохоронці здійснювали оперативні заходи у прифронтовому районі. В цей час окупаційні війська завдали по населеному пункту ракетного удару. Вибух стався поруч з автомобілем, в якому були працівники кримінальної поліції області Гліб Соловйов та Анатолій Сіротін. Анатолій зазнав найважчих поранень і потребував невідкладної реанімації.

"На допомогу прибув начальник кримінальної поліції Великої Новосілки Федір Іванов. Поліцейський надав колегам першу допомогу та на максимальній швидкості доставив до лікарні Курахового. Він виграв дорогоцінні хвилини, які, як потім сказали медики, дали змогу врятувати поліцейським життя", - пишуть співробітники пресслужби НПУ.

Також до надання допомоги пораненим одразу підключилися керівництво главку та поліції Курахового. Терміново організували здачу крові, адже у постраждалих була велика крововтрата. Завдяки спільним зусиллям колег і курахівських медиків стан правоохоронців вдалося стабілізувати, але їх потрібно було доправити до Дніпра для подальшого лікування. Начальник поліції Курахового Артем Щусь залучив до евакуації організацію «Лікарі без кордонів», які доставили захисників у сусідню область.

"На жаль, чимало наших поліцейських травмуються, виконуючи свої обов’язки у прифронтових населених пунктах. Робимо все для того, щоб підтримати колег, адже вони – частина нашої незламної поліцейської родини", - наголосив Руслан Осипенко, побажавши правоохоронцям скорішого одужання та повернення до своїх родин і роботи.

Катерина Федько

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поліція #Донеччина #поранення #допомога #лікування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...