• Головна
  • Український кінохіт "Довбуш" показали в прифронтових містах Донеччині
16:46, 21 жовтня 2023 р.

Український кінохіт "Довбуш" показали в прифронтових містах Донеччині

На Донеччині у п’яти прифронтових містах показали найкасовіший український фільм "Довбуш".

Про це повідомили Новини.LIVE. 

Режисер Олесь Санін, продюсер Максим Асадчий та виконавець головної ролі Сергій Стрельніков представили стрічку бійцям, що відновлюються після бойових завдань, та цивільному населенню прифронтових міст. 

Олесь Санін зазначив, що команда фільму хотіла подякувати військовим за захист України та показати людям, які живуть у прифронтовій зоні, що вони не забуті.

"На Донеччину наша команда приїхала тому, що саме тут знаходиться важливий для мене глядач, який не може зараз купити квиток і подивитись мій фільм в кінотеатрі. Тому наша знімальна група синхронно з прокатом в кінотеатрах показує нашу стрічку тим, кого ми дуже любимо, знаємо, і кому вдячні за те, що можемо жити в мирних містах — воїнам ЗСУ", — розказав режисер фільму Олесь Санін після одного з показів для хлопців, які перебувають в госпіталі неподалік передової. 

Після початку повномасштабного вторгнення культурне життя Донеччини було паралізовано. Однак ініціатива "Культурного Десанту", завдяки якій відбуваються тури Україною, допомогла повернути мистецтво у райони, що найбільш потерпають від бойових дій.

"Побудова культурних мостів між військовими і цивільними є однією з місій "Культурного Десанту", тож показ стрічки про легенди та історію Карпат на крайніх східних рубежах держави несе в собі, крім культурологічної, і об’єднавчу функцію. Зараз кожен, хто став на захист України, є Довбушем, який бореться за свій край", — прокоментував поїздку очільник "Культурного Десанту" Коля Сєрга.

Нагадуємо, за даними ДержКіно України, після восьмого прокатного вікенду касові збори фільму “Dovbush Movie” склали 61,7 млн. грн, а кількість проданих квитків становить майже 438 тис.

Каріна Бабенко

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #кіно #Довбуш
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...