• Головна
  • «Шахтар» розгромив ЛНЗ у дебютному матчі Срни, - ФОТО, ВІДЕО
21:51, 21 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

«Шахтар» розгромив ЛНЗ у дебютному матчі Срни, - ФОТО, ВІДЕО

Фото: ФК «Шахтар»

Фото: ФК «Шахтар»

В 11-му турі УПЛ «Шахтар» приймав ЛНЗ у Львові.

Цей матч став першим для Дарійо Срни в ролі виконувача обов’язків головного тренера «гірників». Для дебютної гри хорватський наставник обрав такий стартовий склад: Різник – у воротах, флангові захисники – Конопля і Топалов, у центрі оборони вийшли Ракіцький та Бондар, який зіграв уперше за майже 3 місяці, у середині поля розташувалися Степаненко, Бондаренко і Криськів, на лівому фланзі атаки з’явився бразилець Невертон, праворуч діяв Зубков, а на вістрі нападу – Сікан, повідомив пресслужба донецького клубу.


Ігрове домінування і гол Сікана

Зустріч розпочалася з небезпечного моменту у виконанні донеччан: Криськів з паса Невертона з-за меж штрафного закрутив м’яч у правий кут – Пеньков парирував, а Зубков з добивання не влучив у площину. «Шахтар» продовжував діяти агресивно попереду, постійно тримаючи в напрузі захист гостей, і якщо Невертон після скидання Коноплі пробив головою вище воріт, то на 20-й хвилині рахунок було відкрито: Зубков прострілив з правого флангу, Бондаренко пропустив м’яч, а Данило Сікан завдав влучного удару під поперечину – 1:0.
Невдовзі непогану нагоду подвоїти перевагу мав Топалов, проте його постріл з кута штрафного пройшов повз дальню стійку.
Наприкінці тайму шанси відігратися створили черкасці, але після спроби Норенкова м’яч розминувся зі штангою, а дальній постріл Бойка потягнув Різник.

Моменти на різний смак і дубль Келсі

На початку другої половини футболісти ЛНЗ створили ще одну гостру ситуацію: Хобленко опинився перед воротами, але м’яч пролетів вище поперечини. «Гірники» відповіли на це цілою серією гольових моментів.
Спочатку Криськів вирвався на побачення з голкіпером, та не поцілив у дальню дев’ятку, далі Зубков у ще одному виході віч-на-віч пробив у стійку воріт черкасців, чергову спробу Криськіва парирував Пеньков, удар Сікана з близької відстані також прийшовся у кіпера, а під постріл Зубкова завчасно кинувся Селін, перевівши м’яч на кутовий. Шанс мали й суперники, але Різник врятував після удару Хобленка під поперечину.
Тим часом Дарійо Срна провів заміни, випустивши на поле Азарова й Судакова, а трохи згодом – Келсі. Саме венесуельський нападник став героєм кінцівки матчу, встигнувши зробити дубль.
На 84-й хвилині Бондаренко зважився на удар здалеку, м’яч влучив у ліву штангу, а Кевін був першим на добиванні – 2:0. А на 90-й хвилині Конопля з правого флангу віддав пас у радіус перед штрафним, і Келсі з розвороту потужно пробив у дальній кут.


3:0 – «Шахтар» у першому матчі під керівництвом Дарійо Срни здобуває розгромну перемогу над ЛНЗ.

Найближчої середи, 25 жовтня, на «гірників» чекає виїзний поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів з «Барселоною». Початок о 19:45 за київським часом.

«Шахтар» (Донецьк) – ЛНЗ (Черкаси) – 3:0 (1:0)

Львів, «Арена Львів», без глядачів

Голи: 1:0 Сікан (20), 2:0 Келсі (84), 3:0 Келсі (90)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Ракіцький, Топалов (Азаров, 58), Степаненко (к) (Назарина, 86), Бондаренко, Криськів (Егіналду, 86), Зубков, Невертон (Судаков, 58), Сікан (Келсі, 75)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #ЛНЗ #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...