• Головна
  • Бутусов: російська армія виявилась не здатна взяти Авдіївку - Шойгу кинув у бій «Вагнер»
11:53, 25 жовтня 2023 р.

Бутусов: російська армія виявилась не здатна взяти Авдіївку - Шойгу кинув у бій «Вагнер»

 Бутусов: російська армія виявилась не здатна взяти Авдіївку - Шойгу кинув у бій «Вагнер»

Захисники Авдіївки за три тижні знищили більшість піхоти та техніки 114-і, 15-і, 21-і та 30-і мотострілецьких бригад ЗС РФ, які штурмували північніше Авдіївки.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«З початку наступу 1 жовтня росіяни змогли за 24 дні просунутись до півтора кілометра вперед, і встановили сьогодні вночі прапор на териконі коксохімічного заводу. Тобто навіть не зайняли терикон, а встановили прапор та втікли. Зайняти терикон противник не може, бо він прицільно прострілюється нашими вогневими засобами. Очевидно, командування 114-і бригади хоче показати якийсь піар-успіх для прикриття провалу свого наступу, адже прорвати оборону українських військ та вийти на Степове-Бердичі росіяни не змогли.

Резерви 1-го корпусу ЗС РФ понесли великі втрати, і тому російське командування сьогодні кинуло на штурм Авдіївки підрозділи ПВК Вагнер. З такої нагоди Вагнер амністували попри «мятеж», бо інших резервів для штурму Авдіївки у ворога нема - російська армія скута боями на усьому фронті.

Це трофеї з першої групи вагнерівців, які атакували позиції 110-і механізованої бригади, група була повністю знищена.

Шойгу та Герасімов кидають у бій Вагнер, щоб отримати виправдання, чому Авдіівку не взяла регулярна армія, і перекласти відповідальність за провал наступу не на війська Міноборони, а на структуру знищеного за наказами Шойгу Пригожина.

Битва за Авдіївку для керівництва РФ перетворилась не тільки у стратегічну військову операцію, але й у політичну інтригу, питання престижу для Міноборони РФ», - зауважив Бутусов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Авдіївка #оборона #Бутусов #ЗСУ #окупанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...