• Головна
  • «Шахтар» з мінімальним рахунком програв «Барселоні» у Лізі чемпіонів, - ФОТО
22:33, 25 жовтня 2023 р.

«Шахтар» з мінімальним рахунком програв «Барселоні» у Лізі чемпіонів, - ФОТО

«Шахтар» з мінімальним рахунком програв «Барселоні» у Лізі чемпіонів, - ФОТО

У 3-му турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» на виїзді зустрічався з «Барселоною».

Ця гра стала дебютною на чолі команди для нового головного тренера «гірників» Маріно Пушича. У стартовому складі боснійський наставник довірив місце таким виконавцям: Різник грав у воротах, на флангах оборони діяли Конопля та Азаров, а в центрі захисту – Матвієнко й Бондар, у середній лінії вийшли Степаненко, Бондаренко та Судаков, на флангах атаки – Криськів і Зубков, а в центрі нападу – Сікан, повідомляє пресслужба донецького клубу.

Перевага суперника за моментами й голами

Гра розпочалася з контролю м’яча від господарів, які й створили перший небезпечний момент, коли удар Лопеса потягнув Різник.
Донеччани відповіли на це пострілом Зубкова з кута карної зони (м’яч після рикошету прилетів до рук тер Штегену) та спробою Бондаренка здалеку, який влучив в Араухо.
А в середині тайму каталонці перейшли до активних атакувальних дій і на 28-й хвилині відкрили рахунок: Лопес з центру штрафного пробив у штангу, а Ферран Торрес добив м’яч у сітку. А вже на 36-й хвилині «Барселона» подвоїла перевагу – Фермін Лопес потужним ударом приблизно з напівкола поцілив у дев’ятку воріт «гірників».

Гол Судакова та шанси на нічию

Друга половина видалася більш конкурентною. «Гірники» почали діяти сміливіше на чужій половині поля і намагалися не поступатися опоненту ані у володінні м’ячем, ані в небезпечних атаках.
Після обміну гострими випадами в дебюті тайму підопічні Маріно Пушича на 62-й хвилині зуміли відіграти один гол: Георгій Судаков заграв на лівому фланзі Азарова, відкрився у штрафному під зворотний пас грузинського фулбека та влучно пробив під ближню стійку – 2:1.
Господарі майже одразу відповіли своєю нагодою, але удар Лопеса прийшовся у штангу. Тренерський штаб донеччан освіжив команду замінами, випустивши Невертона та Келсі.
А в заключні 15 хвилин гри «оранжево-чорні» влаштували справжній штурм воріт каталонців. Потужний постріл Степаненка з-за меж штрафного пройшов поруч з лівою штангою. Зубков пробив у захисника, від якого м’яч ледь не залетів у правий кут.
Той-таки Степаненко головою замикав подачу Азарова, але знову забракло сантиметрів, аби вразити ворота. Уже в компенсований час Невертон на швидкості промчав лівим флангом, проте його гострий простріл перехопив тер Штеген. В останні хвилини господарі всіма силами намагалися не віддавати м’яч і втримали необхідний для себе результат. 1:2 – «Шахтар» гідно поступається на виїзді «Барселоні». За два тижні команди зустрінуться в Гамбурзі.

Наступний поєдинок «гірники» проведуть 30 жовтня. У матчі 1/4 фіналу Кубка України підопічні Маріно Пушича зіграють із сумською«Вікторією». Гра відбудеться на столичному стадіоні «Лівий берег» і розпочнеться о15:00.

«Барселона» (Барселона) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:1 (2:0)

Барселона, Estadi Olímpic Lluís Companys, 41 409 глядачів

Голи: 1:0 Торрес (28), 2:0 Лопес (36), 2:1 Судаков (62)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко (к) (Егіналду, 90+2), Бондаренко, Судаков, Зубков, Криськів (Невертон, 63), Сікан (Келсі, 70)
Почати слайдшоу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Лігачемпіонів #Барселона
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...