• Головна
  • СБУ зібрала доказову базу ще на п'ятьох зрадників на Донеччині та Луганщині
16:08, 26 жовтня 2023 р.

СБУ зібрала доказову базу ще на п'ятьох зрадників на Донеччині та Луганщині

СБУ зібрала доказову базу ще на п'ятьох зрадників на Донеччині та Луганщині

Слідчі служби безпеки України повідомили підозру п'ятьом мешканцям Донецької та Луганської областей, які брали участь у збройній агресії проти України на боці армії рф.

Про це інформує ГУ СБУ в Донецькій та Луганських областях у Фейсбук. 

Зокрема, Служба безпеки повідомила, що у серпні-вересні 2023 року в районі Соледара, Бахмута та Авдіївки у полон взяли російських гранатометників, стрільців та розвідника. Один із них брав участь у терористичних угрупованнях з 2014 року, воював спочатку у складі бандформування «Всевеликое войско донское», потім - так зв. «7 ОМСБр нм лнр». Інші приєдналися до армії рф після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 р.. 

Двоє потрапили у полон, коли прикривали дії штурмовиків та саперів під Авдіївкою. Решта - під час штурму українських позицій біля Кліщіївки та Соледара. 

Завдяки розслідуванню ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за сприянням обласних прокуратур Донецька та Луганська вдалося зібрати докази злочинів зловмисників. Фігуранти підтвердили участь у терористичному угрупованні та надали свідчення СБУ про своїх командирів і вчинених злочинах. Так зокрема вони тероризували цивільне населення Донецької та Луганської області. 

«На підставі зібраних доказів слідчі повідомили їм про підозру за статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України);  чч. 1,2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);  ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);  ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях)», – йдеться в повідомленні ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Матеріали щодо правопорушень вже скеровано до суду, ув'язненим загрожує термін довговічного ув'язнення. 

Як нещодавно повідомляв сайт 0642, Служба безпеки викрила силовика, який «будував кар’єру» в окупації на Луганщині. З початку цього року, СБУ ідентифікувала понад 30 так званих «силовиків», які співпрацювали з окупантами на Луганщині та воєнних злочинців.

Юлія Кобрин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #Донеччина #Луганщина #зрадники #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...