• Головна
  • «Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО
21:59, 30 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО

Фото: ФК «Шахтар»

Фото: ФК «Шахтар»

У матчі 1/4 фіналу Кубка України «Шахтар» зустрічався з першоліговою «Вікторією» (Суми).

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич провів ротацію складу порівняно з попереднім матчем: на флангах оборони вийшли грузинські фулбеки Гочолеішвілі та Азаров, а в центрі захисту – Ракіцький і Бондар, на позиції опорного півзахисника діяв Назарина, інсайдів грали Судаков та Бондаренко, на флангах атаки розмістилися Невертон і Зубков, а роль центрфорварда від перших хвилин виконував Келсі, повідомляє пресслужба донецького клубу.

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-1



Домінування з голами Назарини й Зубкова

Від стартового свистка донеччани очікувано притиснули суперника до його штрафного та почали методично розхитувати оборону сумчан, що, між іншим, вважається найкращою в Першій лізі. Після кількох спроб увійти до карного майданчика через фланги «оранжево-чорні» на 17-й хвилині провели результативну атаку по центру й відкрили рахунок: Судаков заграв Келсі, той відкинув під удар Єгору Назарині, який потужним пострілом з-за меж штрафного пробив голкіпера «Вікторії» – 0:1.

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

А вже за три хвилини підопічні Маріно Пушича подвоїли перевагу: Ракіцький пасом з глибини знайшов Олександра Зубкова, а той дальнім ударом з льоту поцілив у правий нижній кут – 0:2.

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

«Гірники» продовжували повністю контролювати хід гри і час від часу створювали гостроту біля воріт господарів. Найкраща нагода, щоб довести справу до розгрому, була наприкінці тайму, коли Зубков вивів Келсі сам на сам, але Шеліхов парирував удар венесуельця, а слідом узяв і добивання Невертона.

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-4



Цілковитий контроль та фініш від Ракіцького

На старті другої половини команди обмінялися небезпечними ударами Судакова (над поперечиною) і Мишенка (блокував Ракіцький), але в цілому темп гри дещо знизився, гострих моментів було небагато. У середині тайму тренерський штаб «оранжево-чорних» провів три заміни, випустивши Сікана, Егіналду й Коноплю.

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-5

Можливості змінити рахунок мав Судаков: спочатку він з кута воротарського сам влучив у Шеліхова, а згодом уже голкіпер потягнув постріл Георгія з лінії штрафного. Міг відзначити голом свою появу на полі Егіналду, коли увійшов з правого флангу до карної зони і несподівано пробив, проте воротар зреагував.

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-6

Господарі теж кілька разів потурбували Різника спробами здалеку – без жодних проблем для кіпера донеччан.

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-7

А під завершення поєдинку «оранжево-чорні» провели серію дуже небезпечних атак: Криськів, щойно увійшовши до гри, гостро прострілював уздовж воротарського, проте Сікан та Егіналду не зуміли замкнути, далі сам Криськів бив з гострого кута – трохи вище, а Сікан головою завершував навіс з корнера – над поперечиною. І все ж на 90+1-й хвилині рахунок став розгромним: Судаков подав з правого кутового на ближню стійку, а капітан донеччан у цьому матчі Ярослав Ракіцький зіграв на випередження і головою підрізав м’яч у дальній кут.

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-8



3:0 – «Шахтар» перемагає «Вікторію» та виходить до півфіналу Кубка України (ігри цієї стадії заплановані на 3 квітня 2024 року).

«Шахтар» розгромив «Вікторію» і вийшов до півфіналу Кубка України , - ФОТО, ВІДЕО, фото-9



Уже цієї п’ятниці, 3 листопада, на команду Маріно Пушича чекає українське класико. У матчі 13-го туру УПЛ «Шахтар» зустрінеться з «Динамо». Гра відбудеться у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського й розпочнеться о 17:00.

«Вікторія» (Суми) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3 (0:2)

Київська область, «Лівий берег», без глядачів

Голи: 0:1 Назарина (17), 0:2 Зубков (20), 0:3 Ракіцький (90+1)

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі (Конопля, 67), Бондар, Ракіцький (к), Азаров, Назарина, Бондаренко, Судаков, Зубков (Егіналду, 68), Невертон (Криськів, 82), Келсі (Сікан, 62)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Вікторія #КубокУкраїни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...