• Головна
  • “Дія” оновить розділ для переселенців: які зміни чекають
15:02, 2 листопада 2023 р.
Надійне джерело

“Дія” оновить розділ для переселенців: які зміни чекають

“Дія” оновить розділ для переселенців: які зміни чекають

З листопада у застосунку “Дія” тимчасово не працює сервіс “Допомога для ВПО”. Міністерство цифрової трансформації та Мінсоцполітики пояснили це оновленням сервісів і обіцяють, що згодом користуватися ними стане ще зручніше. 

Про це повідомили в Мінцифри. “Якщо вам необхідно отримати довідку ВПО чи оформити допомогу, поки сервіс у Дії не працює, можете зробити це офлайн”, - йдеться в повідомленні.

В міністерстві додають, що після оновлення послуги у ВПО з'являться  нові можливості. Зокрема, подати заяву можна буде разом на всю родину: дітей, чоловіка чи дружину, а виплати отримуватимуть діти ВПО, які народилися після переїзду сімʼї. До речі, умови виплат зміняться: фокус буде на тих, хто перебуває в найбільш складних обставинах.

“Якщо ви отримували допомогу раніше, то ви отримуватимете її ще протягом кількох місяців. Уряд з 1 серпня продовжив виплати ще на пів року. Далі допомогу буде продовжено тим громадянам, які відповідають умовам”, - нагадали в Мінцифрі.

У відомстві підкреслили, що після оновлення в "Дії" переселенці зможуть як і раніше користуватися послугами зміни фактичного місця проживання та скасування статусу ВПО.

Нагадаємо, що Дію було презентовано у 2019 році, а запрацювала платформа у 2020 році. Застосунок дає змогу зберігати водійське посвідчення, внутрішній і закордонний паспорти й інші документи в смартфоні, а також передавати їхні копії при отриманні банківських чи поштових послуг, заселенні в готель і в інших життєвих ситуаціях.

Ірина Мостепанюк

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дія #переселенці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...