• Головна
  • Здоров'я та краса стоп: як роздільник для пальців ніг може допомогти
Новини компаній
17:00, 3 листопада 2023 р.

Здоров'я та краса стоп: як роздільник для пальців ніг може допомогти

Новини компаній

Запалення суглобів, артроз, викривлення великого пальця – усі ці проблеми призводять до болю, який відчувається та посилюється під час ходьби. Вирішенням усіх цих проблем може стати ортопедичний коректор для пальців ніг, який допомагає виправити деформацію передньої частини стопи, зменшити навантаження на суглоби, і, таким чином, ортопедична розпірка допомагає ефективно позбутися болю.

Роздільник для пальців ніг утримує їх в анатомічно правильному положенні, тому усуває не лише симптоми, а й причину болю. Перегородка також не допускає прогресування захворювання, особливо якщо ви вибрали виріб разом з ортопедом, враховуючи індивідуальні потреби та особливості будови вашої стопи.

Здоров'я та краса стоп: як роздільник для пальців ніг може допомогти, фото-1

Види міжпальцевих перегородок для ніг

Вони діляться на кілька видів залежно від конструкції та призначення виробу.

  • Клини та перегородки з кріпленнями – це вид роздільника, який не дозволяє стискати пальці у взутті. Утримуючи їх анатомічне положення, розпірка зменшує навантаження, поступово коригує викривлення, запобігає розвитку молоткоподібної або кігтеподібної деформації, зупиняє прогресування захворювання та запобігає ускладненням.
  • Протектори на кісточку – коректори для виправлення незначних деформацій. Протектор запобігає утворенню мозолів та допомагає утримувати великий палець у правильному положенні. Використання захисних накладок на кісточку рекомендується у разі частого утворення мозолів, огрубілостей шкіри, частих болів в області стопи після активного дня, тренування чи носіння модельного взуття.
  • Ковпачки та подушечки на пальці допомагають відчувати комфорт під час ходьби, навіть якщо пацієнт вже страждає від мозолів та огрубілої шкіри. Подушечка одягається на уражену область, захищаючи її та сприяючи швидшому загоєнню.
  • Коректори мізинців необхідні у разі, коли під час носіння взуття саме на ньому постійно з'являються мозолі. Це свідчить про неправильне положення мізинця у взутті. Коректор допомагає повністю виправити легкі деформації або покращити стан пацієнта та зменшити біль у разі складних порушень.

В інтернет-магазині "Ортосервіс" на сторінці https://ortoservis.com.ua/ua/ortopedicheskie-tovary/ortopedicheskie-prisposobleniya-dlya-stopy/korrektor-palcev-stopy/ можна купити роздільник для всіх пальців. Перегородки мають різну товщину та з'єднані між собою для зручності використання. Такий тип коректора виправляє складні деформації. Дані вироби слід обирати разом із лікарем, тому що тут часто потрібний індивідуальний підхід. Зверніть увагу, що коректори призначені для лівої та правої ноги.

Особливості та переваги міжпальцевих коректорів

Ортопедичні роздільники для пальців необхідні для приведення їх в анатомічно правильне положення. Це досягається за рахунок їх фіксації, особливо під час носіння взуття. Вони при цьому не ковзають і не мають прямого контакту із взуттям, що знижує кількість мозолів, огрубілостей, і головне — зменшує або усуває болючі відчуття. Міжпальцеві перегородки для ніг запобігають перегріву пальців та надмірній вологості між ними, забезпечуючи додатковий комфорт користувачеві.

Правила вибору

Міжпальцеві роздільники для ніг існують не тільки в багатьох конструкціях, але також різняться за типом використовуваних матеріалів. Тому при виборі слід враховувати:

  • Тип коректора, який допоможе виправити ту чи іншу деформацію.
  • Розмір та сторону (ліва/права).
  • Матеріали виготовлення.

Найпоширенішим видом коректорів для пальців ніг є гелеві та тканинні профілактичні накладки. З лікувальною метою частіше використовуються силіконові роздільники і пластикові коректори, вони мають більш високу міцність і краще підходять для виправлення вже існуючих деформацій.

Також накладки можуть бути денними та нічними: різниця полягає у зручності носіння та придатності для використання у взутті. Деякі накладки мають можливість регулювання відповідно до індивідуальних потреб пацієнта – це найкраще рішення, якщо коректор потрібен для лікування, а не тільки для профілактики захворювань стопи.

Результат носіння накладок для мозолів помітний практично відразу, в той час як роздільники-коректори мають комплексну дію: в момент носіння вони розподіляють навантаження і зменшують больові відчуття, а через 6-7 місяців деформації та викривлення стають менш помітними, оскільки стопа поступово повертається в анатомічно правильне положення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...