• Головна
  • Гол Зубкова приніс «Шахтарю» перемогу у матчі з «Динамо», - ФОТО, ВІДЕО
20:59, 3 листопада 2023 р.

Гол Зубкова приніс «Шахтарю» перемогу у матчі з «Динамо», - ФОТО, ВІДЕО

ФОТО ФК «Шахтар»

ФОТО ФК «Шахтар»

У 13-му турі УПЛ «Шахтар» зустрічався з «Динамо» в Києві.

На дебютне для себе українське класико головний тренер «гірників» Маріно Пушич обрав такий стартовий склад: місце у воротах зайняв Різник, на флангах захисту вийшли Конопля та Азаров, у центрі оборони – Матвієнко й Бондар, у середині поля розташувалися Степаненко, Криськів та Судаков, позиції вінгерів закривали Невертон і Зубков, а на позиції центрфорварда діяв Сікан, пише пресслужба донецького клубу.

Обмаль моментів і нулі до перерви

Від стартових хвилин команди діяли надзвичайно обережно і не поспішали атакувати великими силами. Лише в середині тайму суперники обмінялися першими ударами в площину воріт: Зубков зі штрафного крутив у ближній кут – Бущан упорався, а удар Дубінчака здалеку під поперечину упевнено взяв Різник.
Реальний гольовий момент господарі створили на 30-й хвилині: після подачі з лівого флангу Беніто бив з льоту в падінні – Різник потягнув м’яч з-під самої стійки. Слідом Караваєв із центру карної зони не зумів поцілити у ворота.
На 36-й хвилині в донеччан відбулася вимушена заміна: замість Азарова, який зазнав ушкодження, на полі з’явився Ракіцький.
«Шахтар» одразу відповів своїми нагодами: дуже дальній постріл Степаненка пролетів вище воріт, а Криськів шикарною передачею знайшов у штрафному Невертона, проте бразилець не наважився бити сам та не зумів віддати пас Сікану.
Незадовго до перерви Караваєв і Шапаренко небезпечно били з-за меж карного майданчика – обидва рази м’яч на сантиметри розминувся з воротами.

Переможний гол Зубкова та надійна гра оборони

А на початку другої половини підопічні Маріно Пушича зуміли провести чудову атаку й на 53-й хвилині відкрили рахунок: Матвієнко із центра поля заграв ліворуч Невертона, бразилець класним пасом розрізав оборону киян та вивів Олександра Зубкова на побачення з воротарем, а вінгер донеччан пустив м’яч поміж ніг Бущану – 0:1.
Динамівці кинулися відіграватися, але особливої небезпеки їхні спроби не мали, окрім ударів здалеку (Дячук метрів з 30 пробив трохи вище хрестовини). «Гірники» відповідали гострими контратаками: в одній з них Ракіцький чудово закинув м’яч на Криськіва, але Дмитро не зумів як слід обробити передачу й завдати удару. Тренерський штаб донеччан поступово освіжав команду, випускаючи Назарину і Гочолеішвілі.
Тим часом гості мали нагоду подвоїти перевагу: Судаков вивів Сікана сам на сам, та форвард пробив просто в кіпера. Кияни також могли врятуватися в останні хвилини, коли Караваєв увірвався до штрафного, проте пробив у сітку із зовнішнього боку. А в компенсований час шанс мав Судаков, утім його удар з гострого кута блокував захисник.

1:0 – «Шахтар» перемагає «Динамо» в першому матчі УПЛ і дебютному українському класико для Маріно Пушича.

У вівторок, 7 листопада, «гірники» в матчі 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів прийматимуть «Барселону» в Гамбурзі. Гра на «Фолькспаркштадіоні» розпочнеться о 19:45 за київським часом.

«Динамо» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:1 (0:0)

Київ, «Динамо» ім. В. Лобановського, без глядачів

Гол: 0:1 Зубков (53)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров (Ракіцький, 36), Степаненко (к), Криськів, Судаков, Зубков (Гочолеішвілі, 76), Невертон (Назарина, 76), Сікан (Келсі, 90+3)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Динамо #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...