• Головна
  • У Покровську художники з Харкова створюють патріотичні мурали, - ФОТО
19:22, 6 листопада 2023 р.

У Покровську художники з Харкова створюють патріотичні мурали, - ФОТО

У Покровську художники з Харкова створюють патріотичні мурали, - ФОТО

У Покровську Донецької області художники-волонтери з Харкова малюють мурали. 

Про це інформує новинний сайт Капрі. 

6 листопада на 8 локаціях міста в рамках проєкту «Стіни культури», що ініційований платформою, яка займається розвитком культури в Україні, художники-волонтери створювали мурали.

«Суть цього проєкту полягає в тому, щоб нагадати військовим, що їх дуже люблять, їх чекають, в них вірять, на них сподіваються», – висловилася художниця Анастасія Худякова. 

Покровськ буде прикрашений малюнками відомого українця, поета, патріота Василя Стуса разом із його цитатою, а також зображенням голуба миру та колисковим вітражем. 

«Мене запросили волонтери долучитися до акції в підтримку людей на Сході, і я прийняв рішення, що треба їхати сюди. Тут це найважливіше», – висловився про акцію художник Олександр Брітцев.

Покровськ – це фінальне місто, в якому наразі працюють художники проєкту «Стіни культури». 7 листопада мешканці міста матимуть змогу насолодитися результатом роботи. 

Раніше подібні мурали було створено у Мирнограді, Добропіллі та Селидовому. 

З початку повномасштабної війни з’явилось безліч патріотичних малюнків на будинках різних міст України, східна частина не стала винятком. У такий спосіб художники висловлюють своє ставлення до війни, яку веде росія проти України, реагують на окремі події або ж просто підтримують людей, які переживають непростий етап в історії України. 

Раніше 62 писав про те, як вивести мистецький проєкт за часові й географічні рамки: досвід артрезиденції «Аура міста» від активісток з Луганщини. Власне, залишити твори сучасних українських митців певної тематики в дарунок певному місту – таку мету ставили перед собою організаторки артрезиденції «Аура міста» на Луганщині понад чотири роки тому, коли проєкт стартував уперше.  Картини й світлини, об’єднані цією тематикою, створювали українські митці з різних регіонів. 

Юлія Кобрин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Покровськ #мурали #Харків
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...