• Головна
  • Маріно Пушич про матч з «Барселоною»: Хочу побачити реалізацію того, над чим ми працювали на тренуваннях
13:04, 7 листопада 2023 р.

Маріно Пушич про матч з «Барселоною»: Хочу побачити реалізацію того, над чим ми працювали на тренуваннях

Маріно Пушич про матч з «Барселоною»: Хочу побачити реалізацію того, над чим ми працювали на тренуваннях

Пресконференція головного тренера «Шахтаря» Маріно Пушича перед грою з «Барселоною».

– Хто гратиме замість Коноплі й Бондаренка? Чи визначилися вже зі стартовим складом?
– Так.

– Можете сказати нам?
– Звісно. У стартовому складі минулої гри були важливі футболісти. На жаль, їх зараз немає тут. Я абсолютно впевнений, що ті, хто їх замінить, добре гратимуть. Наша команда стає кращою щодня, я бачу можливості різних гравців, створюю у голові свій план. Якщо чесно, я одразу розумів, хто їх замінить. Але я не можу вам сказати зараз.

– Ви вперше подорожуєте з командою на домашній матч, який відбувається на виїзді. Які враження?
– Це довга подорож. Не можна назвати це домашньою грою, тому що ми були в дорозі кілька годин, щоб дістатися до місця призначення. Це, звісно, потребує адаптації, вимагає бути сильним духом – і я бачу це в моїй команді. Ми щасливі бути тут, маємо час на коротке тренування, щоб підготуватися до завтрашнього дня. Але, відверто кажучи, безумовно, це не ідеальні умови, коли ти повинен подорожувати стільки часу. Це мій перший досвід, або навіть другий, бо ми поверталися після матчу з «Барселоною». Але це перший досвід з такою грою попереду – вона особлива. Але ми тут не для того, щоб жалітися, ми приїхали, щоб змагатися. І це все. Ми тут не для того, щоб скаржитися на довгі подорожі або на те, що ми втрачаємо багато часу, не проводимо додаткових тренувань або щось таке. Ми не жаліємося, ми прибули сюди, щоб боротися і зіграти цей матч.

– Ви прийняли команду, яка втратила свій дім у Донецьку дев’ять років тому. Ви там не грали. Що думаєте про керівництво командою, що залишилася без свого домашнього стадіону та вболівальників?
– Якби це була єдина проблема для нас... На жаль, іде війна, і це найголовніше. Сподіваємося, вона закінчиться якомога швидше. І звісно, що ці умови змушують нас не проводити матчі вдома, а багато подорожувати, як я вже казав. І це нелегко. Але в цьому клубі я відчуваю характер, бойовий дух, організацію, бачу людей, які важко працюють, і те, що вони одне для одного як сім’я, вони підтримують одне одного в цих складних обставинах, щоб знайти найкращий вихід із цієї ситуації. І я цим дуже вражений, це непросто, але я вражений цим загальним настроєм.

– Вітання з Нідерландів! Яким був ваш перехід з «Феєнорда» до «Шахтаря»? Яким був цей досвід і з якими проблемами ви зараз стикаєтеся?
– Усе відбувається дуже швидко, мені доводиться дуже швидко адаптуватися, і я це роблю. Я не така людина, що зосереджується на проблемах, я завжди думаю про рішення і можливості, це дає мені енергію та дозволяє сфокусуватися на роботі, за яку я взявся. Насправді це все. Я ніколи не думаю про проблеми, тому що їх багато, але якщо зосередитися на ситуації такій, яка вона є, на гравцях з чудовими характерами, то це дозволяє сфокусуватися і дає енергію. І я також хочу передати цю енергію команді. Ми не розмовляємо про проблеми.

– Який ваш рівень знання української мови?
– Я розумію десь 30 відсотків, можу читати і буду розмовляти навіть краще – дайте мені пів року, і ми спілкуватимемося українською наступного разу.

– «Шахтар» улітку найняв тренера з Нідерландів, з ним вони грали не дуже добре. Голландська школа – новий стиль «Шахтаря»?
– Я думаю, що у футболі загалом, глобально, ми більше не можемо давати імена школам. Ця школа відома атакувальним стилем гри. На мою думку, це завжди персональний вибір тренера, бо ми всі різні, і, звісно, це основна частина: атакувальний стиль гри, а також розвиток молодих гравців, що є важливим. Вважаю, що загалом це стосується всіх нас, кожен має власне бачення гри та інші подібні речі. Це не притаманно якійсь країні, не існує тільки в її кордонах, це є всюди. Мені подобається атакувальний футбол, високий пресинг і важка праця з командою, таким чином ми намагаємося вдосконалювати команду і окремих гравців. Звісно, я повинен сказати, що на мене вплинула ця школа, це очевидно, але існують особисті розбіжності.

– З відомих джерел ми знаємо, що ви дуже детально аналізуєте наступних суперників, у тому числі переглядаєте велику кількість їхніх матчів. Скільки матчів «Барселони» ви подивилися перед завтрашньою грою? І що може допомогти «Шахтарю» отримати позитивний результат?
– Довга подорож сприяє цьому: у автобусі або літаку є достатньо часу, щоб подивитися багато ігор. Але в цілому я багато їх дивлюся. Це те, як я працюю і як я намагаюся підготувати свою команду. Як і кожна команда, ми знаємо силу «Барселони» – це чудовий клуб. Як на мене, один з найкращих у Європі. Грати проти такої команди – завжди великий виклик. Ми вже зустрічалися тиждень тому, відчули їхню силу, але й слабкі сторони, тож наша справа – знайти їх знову, постаратися скористатися аналізом і поборотися, як я вже казав. Для нас це гра, ми не повинні нічого втратити. Я просто хочу, щоб моя команда вийшла, щоб ми поборолися, попрацювати знову над нашими аспектами і основними принципами гри. Побачимо, куди нас це приведе в підсумку, але я хочу, щоб ми діяли сміливо і зробили все можливе у цій грі.

– Що можете сказати про Бондаренка та Коноплю? Чому вони не гратимуть?
– Я вже казав, це хороші, молоді, талановиті та розумні футболісти. Вони дуже важливі для нас, і ми б хотіли, щоб вони вийшли завтра, але вони відсутні у складі, тому немає сенсу про це думати. Я швидко перемикаюся в таких випадках. Якщо гравці не можуть грати, то ти нічого не зміниш. Доводиться будувати план з іншими, яким я повністю довіряю, продумувати гру без цих двох футболістів. Що можу сказати? Вони молоді, перспективні, талановиті та розумні, з великим майбутнім. Зараз у нас дуже насичений графік, але нічого не вдієш. Ми – великий клуб, хочемо змагатися на певному рівні. У нас нелегкий графік, але ми тут, щоб боротися. У цій грі не потрібно витрачати багато енергії як тренеру, адже гравці самі дуже серйозно налаштовані, вони розуміють, наскільки складний суперник, усі хочуть показати себе завтра, тож дуже чекаємо цього поєдинку.

– Два тижні тому в Барселоні у вас був дебютний матч. Завтра ми вже побачимо інший «Шахтар», адже ви мали час попрацювати з командою. Але також ми не можемо сказати, що зараз для «Барселони» найкращий час: вони програли Ель Класіко, не зовсім добре виступили в матчі з ФК «Реал Сосьєдад» у суботу. Як вважаєте, чи маєте тепер більше шансів на перемогу?
– У кожному поєдинку завжди своя енергія. Це нова гра. Майже неможливо порівняти матч, який грали два тижні тому, і той, який будемо грати зараз. Ми мали час, щоб попрацювати разом. Звісно, це було не так довго, лише короткий тиждень. Чесно скажу, ми не часто проводили тренування, і вони були не такими масштабними, але під час матчів ми відпрацьовували деякі принципи, які я хочу побачити завтра знову. Я не зовсім вірю в те, коли кажуть, що певна команда у певний момент не в найкращій формі, адже щоразу це окрема гра. «Барселона» має вражаючу кількість гарних виконавців, вони можуть дозволити собі робити багато змін. Але ми тут, щоб змагатися. Хочу побачити реалізацію того, над чим ми працювали на тренуваннях. Побачимо, як усе вийде. Будь-яка команда може програти класичне, шанси завжди 50 на 50. Не сказав би, що в них якийсь складний період. Можна зіграти внічию у складній грі на виїзді. Вони продовжують боротися за чемпіонство і зараз ідуть на третьому місці. Я знаю, що це дуже гарна команда. Це не змінює моєї думки.
https://megogo.net/ru/view/22935456
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Пушич #Лігачемпіонів #Барселона #Порту
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...