• Головна
  • Пушич: Не дали жодного шансу «Барселоні»
10:16, 8 листопада 2023 р.

Пушич: Не дали жодного шансу «Барселоні»

Пушич: Не дали жодного шансу «Барселоні»

Пресконференція головного тренера «Шахтаря» Маріно Пушича після перемоги над «Барселоною» (1:0)

– Містере, ви вже зробили історію з «Шахтарем» в українському футболі. Просте запитання: як вам це вдалося? Ви вірите, що команда може пройти в наступний етап Ліги чемпіонів?

– Як ми це зробили? Як я вже казав, якщо виходиш грати, то треба проявити себе, боротися. Саме таке ставлення я хочу бачити у своєї команди від самого початку. Саме цього я від них вимагаю. По-друге, потрібно вірити в хороший фінал, бо все починається в думках. Потрібно вірити і діяти. Звісно, у нас також був план гри. Ми аналізували нашу попередню зустріч, а також поєдинки, які проводила «Барселона» між двома нашими матчами. Зробили кілька ґрунтовних змін. Гравці впоралися феноменально. Маю сказати, що «Барселона» довше володіла м’ячем, проте ми могли забити навіть більше, не пропускаючи взагалі. Ідеальний виступ моєї команди. І що стосується другого запитання. Ми не думаємо про наступний етап. Скажу чесно, усі мої думки зараз зосереджені на наступній грі, яка проходитиме в чемпіонаті України і буде досить складною. Увечері ми святкуємо, адже заслужили на це, але завтра я і моя команда вже будемо повністю сконцентровані на наступному матчі чемпіонату.

– Перш за все, вітаю з перемогою. Степаненко та Сікан не змогли продовжити матч через ушкодження. Наскільки серйозні травми?
– Ми ще не знаємо. На жаль, їм довелося вийти з гри раніше, ніж я розраховував. Думаю, що вони обоє сильні хлопці, справжні бійці. Побачимо, наскільки все серйозно, але я очікую, що вони повернуться дуже швидко.

– Що ви як головний тренер відчуваєте після такої історичної перемоги?
– Це дуже приємно. Але приємно не тільки для мене. Звісно, я дуже радію, проте дуже пишаюся своїми гравцями та всіма людьми в клубі, які важко працювали, щоб допомогти мені в тому, чого ми сьогодні досягли.

– Ми побачили, що Криськів та Судаков показали чудову гру, домінували на полі. Це було заплановано чи вас здивував їхній талант?
– Мене ніколи не дивував їхній талант, тому що я про цей талант знав. Бачив, як вони грали проти «Феєнорда», коли я там працював, тому я знав, які це гравці. Водночас кожен молодий футболіст має розвиватись, аби досягти наступного рівня, має завжди вимагати цього від себе. І хлопці показали сьогодні, що вони здатні вийти на наступний рівень. Я дуже пишаюся ними, як і всією командою. Це командне досягнення. Саме команда робить окремих гравців кращими, а не навпаки. Звісно, вони фантастично виступили, але фантастичною була і вся команда.

– У другому таймі «Шахтар» почав оборонятись. Чи була вірогідність пропустити?
– Треба брати до уваги те, проти якого суперника ми грали. По-перше, ми не хотіли грати в захисті, але якщо твій опонент настільки сильний, він просто змушує тебе це робити. Ми знали, що так може статися, тому розробили відповідний план. Ми закривали важливий простір, ми створювали можливості для проведення контратак, у нас були гарні переходи. Я вважаю, що це вражаюче досягнення для моєї команди – не пропустити жодного гола. Ми стояли стіною. Не дали жодного шансу. Говорячи про оборону – фантастичне досягнення. Ми намагалися грати, хотіли грати, будувати атаки, але не завжди вдається зберігати володіння впродовж тривалого періоду, коли доводиться захищатися проти такого сильного суперника. Але те, як ми виходили з оборони, як організовували атаки, створювали небезпеку, знов-таки, було фантастично. Я вважаю, ми могли забити більше одного гола. Тому причина цього була в силі суперника, що іноді змушувало сидіти глибше, ніж хотілося б. При цьому однаково слід домінувати. Для мене це також проявляється не тільки у володінні м’ячем, але й у моменти без м’яча. І якщо ти домінуєш на цьому рівні, то є великий шанс виграти, як ми зробили сьогодні. На мою думку, коли бачиш загальну картину, то розумієш, що ми це заслужили.

– Чи виконали гравці ваш план ідеально?
– Так, як я вже відповідав вашим колегам, це була ідеальна реалізація плану. Мої гравці заслуговують найкращих компліментів. Я можу щось придумати, у мене може бути план, але їм потрібно це виконувати на полі – і вони були фантастичні, тож я хочу віддати їм належне. Як я вже говорив, проти «Барселони» грати непросто. Це дуже сильна команда, фантастично грає з м’ячем, має неймовірні якості у всіх аспектах. І ти повинен бути дуже сміливим, щоб наважитися зробити те, чого ти хочеш. Ми хочемо грати, володіти м’ячем, і ми намагалися робити це настільки, наскільки в нас була можливість. І це те, чим я пишаюся найбільше, – не тільки ідеальною організацією та роботою в обороні, а й тим, що ми за кожної нагоди намагалися розвивати атаку, утримувати м’яч, створювати моменти. Як я вже казав, якщо подивитися гру, у нас міг бути ще один гол, але чи був там офсайд, я не знаю. Ми заслужили цю перемогу.

– У «Шахтаря» кінець листопада буде дуже напруженим. Чи проситимете ви переносу матчів УПЛ через навантаження в Лізі чемпіонів?
– Я не знаю. Я не така людина, яка переноситиме матчі, я звик грати у високому темпі, по дві гри на тиждень. Проте, на жаль, така ситуація в країні, що ви можете називати це домашнім матчем, але в нас дуже багато часу забирає дорога і іноді нам потрібен один або два додаткові дні на відновлення. Це не тільки про гру й те, що ми віддаємо їй багато сил та енергії, а й про відпочинок після переїзду. Тому це не так просто. Тож, можливо, ми щось змінимо. Я радий, що є такий варіант, це добре, адже для українського футболу та країни також важливо, щоб їх представляли у Європі так, як ми це зробили сьогодні. Але мені також подобається ритм матчів. Побачимо.

– По-перше, наші вітання. По-друге, перед сьогоднішнім днем я прочитав вашу цитату, де ви сказали, що є потенціал для євровесни, але в Лізі Європи. Чи змінилися ваші цілі після цієї перемоги? І я б хотів зауважити, що останнього разу «Шахтар» переміг «Барселону» в сезоні-2008/09, коли команда виграла Кубок УЄФА. Можливо, це гарний знак?
– Як чудово це було б. Як я вже казав, нам потрібно залишатися стриманими та думати поступово, йти від гри до гри. Це дуже сильна група, два великі матчі ще попереду. І, звісно, усе можливо. Але, якщо бути чесним, я про це зовсім не думаю цього вечора. Я помітив, що я вже думав про наступну гру в українському чемпіонаті, коли йшов сюди. Тож, якщо ми цього досягнемо, це буде фантастично, якщо ні, то євровесна – теж дуже гарний результат для клубу за таких умов.

– Вибачте, ви вже говорили про Георгія Судакова, якого визнано найкращим гравцем матчу. Чи можете ви більше розповісти про нього та наскільки важко розвиватися молодому гравцю в Україні за таких обставин?
– Безумовно, це нелегко. Але, як я вже казав, вражає те, як гравці себе поводять у таких умовах, як вони працюють, зосереджуються. Це заслуговує тільки на велику повагу. Що можна ще сказати про Судакова, так це те, що він – надзвичайно талановитий, і вже давно це демонструє. І він робить наступні кроки на цьому рівні, на найвищому рівні: не тільки в атаці, а й в обороні – це необхідно для цього рівня. Він дуже розумний хлопець з чудовим характером, і я дуже за нього радий.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Пушич #Лігачемпіонів #Барселона
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...