• Головна
  • Окупанти продовжують атакувати Авдіївський коксохімзавод
17:51, 10 листопада 2023 р.

Окупанти продовжують атакувати Авдіївський коксохімзавод

Окупанти продовжують атакувати Авдіївський коксохімзавод

Російські загарбники продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснювати обстріли з реактивних систем залпового вогню по житлових будинках Авдіївки та Авдіївському коксохімічному заводу.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун у прямому ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Попри значні втрати, що в середньому складають 400-600 вбитих на добу, ворог не полишає спроб оточити місто Авдіївка. І наразі найважливішою ціллю для нього є місцевий коксохімічний завод, адже захоплення території підприємства дало б йому очевидні переваги: у заводських будівлях значно простіше закріплюватися й оборонятися, ніж у пристріляних українською артилерією лісопосадках. Та українські оборонці московитам цього не подарують: наразі коксохім знаходиться під нашим контролем”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ворог в основному діє невеликими групами піхоти складом до відділення. Ці групи намагаються знищувати ще на підході, адже по них ефективно працюють українська артилерія та оператори FPV-дронів.

“Буквально нещодавно, о 12-й годині, вони завдали чергового удару. Вчора увечері в результаті іншого такого удару по багатоквартирному будинку загинуло двоє цивільних осіб, чоловік та жінка. Наразі їхні тіла перебувають під завалами”, - поділився Олександр Шастун.

Як раніше писали 62.ua, склалась критична обстановка та виникла реальна загроза втратити місто.

Єлизавета Шибаєва

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Авдіївка #оборона #окупанти #обстріли #АКХЗ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...