• Головна
  • Гол Матвієнка приносить «Шахтарю» перемогу над «Антверпеном» у Лізі чемпіонів, - ФОТО, ВІДЕО
22:51, 28 листопада 2023 р.

Гол Матвієнка приносить «Шахтарю» перемогу над «Антверпеном» у Лізі чемпіонів, - ФОТО, ВІДЕО

ФОТО: ФК «Шахтар»

ФОТО: ФК «Шахтар»

У 5-му турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» приймав «Антверпен» у Гамбурзі.

«Гірники» підійшли до цієї зустрічі з 6 очками й на третьому місці в групі, бельгійці не набрали жодного бала за 4 гри. Головний тренер «оранжево-чорних» Маріно Пушич порівняно з попереднім єврокубковим матчем з «Барселоною» (1:0) зробив єдину зміну в стартовому складі: на лівому фланзі оборони від перших хвилин діяв Іраклі Азаров, повідомляє пресслужба донецького клубу.

Швидкий гол Матвієнка та сейви Різника

Українці активно розпочали поєдинок й одразу спричинили гостроту біля воріт суперника.
І якщо в самому дебюті Невертону не пощастило влучити в площину ударом з-за меж карної зони, то вже на 12-й хвилині рахунок було відкрито.
Зубков зі штрафного з лівого флангу виконав навіс на ближній кут воротарського, а Микола Матвієнко в падінні головою спрямував м’яч у сітку – 1:0.
Бельгійці перехопили ініціативу в середині тайму і створили кілька небезпечних моментів, але Дмитро Різник раз по раз рятував команду: спочатку зреагував на рикошет від Бондаря після удару Баліквіши, потім парирував потужний постріл Муї з лінії штрафного в ближній кут та забрав парашут того ж Муї під поперечину.
Мали можливість збільшити свою перевагу й підопічні Маріно Пушича. Невертон з паса Криськіва пробив у воротаря, а Судаков на добиванні головою спрямував м’яч над поперечиною. А незадовго до перерви Невертон класно розібрався на фланзі з опонентом та віддав Судакову, але і цей удар Георгія пішов трохи вище цілі.

Гра на класі й заслужена перемога

На старті другої половини Баліквіша невдалим навісом ледь не вразив дев’ятку воріт господарів, але й тут Різник був на місці. «Гірники» ж створили 2 чудові нагоди протягом 5 хвилин: потужний удар Азарова голкіпер антверпенців перевів у поперечку, а потім верхній каркас фірмовим пострілом здалеку також через руки Бюте потурбував і Степаненко.
На 70-й хвилині відбулася перша заміна у складі «оранжево-чорних»: на поле після травми повернувся Артем Бондаренко, який замінив Невертона. Протягом майже усього тайму «Шахтар» організовано руйнував усі спроби бельгійців бодай щось створити в атаці ще на дальніх підступах до свого штрафного. А вже в додатковий час обидві команди мали по супермоменту. У швидкому випаді партнери вивели сам на сам Бондаренка, той обіграв кіпера, але удар прийшовся в захисника гостей, а після добивання Судакова м’яч пролетів за сантиметри від стійки. У відповідь Алдервейрелд отримав м’яч на лінії воротарського й пробив з розвороту – знову сейв Різника.

1:0 – «Шахтар» перемагає «Антверпен» і гарантує собі євровесну! Також «гірники» мають шанс поборотися за вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: для цього донеччанам необхідно 13 грудня в останньому турі вигравати на виїзді в «Порту».

А поки найближчої неділі, 3 грудня, на підопічних Маріно Пушича чекає поєдинок УПЛ з «Металістом 1925». Гра пройде на «Арені Львів» і розпочнеться о 17:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Антверпен» (Антверпен) – 1:0 (1:0)

Гамбург, «Фолькспаркштадіон», 47 209 глядачів

Гол: 1:0 Матвієнко (12)

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко (к), Криськів (Келсі, 89), Судаков, Зубков, Невертон (Бондаренко, 70), Сікан (Ракіцький, 90+6)

Вилучення: Муя (90+7, друге попередження)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Лігачемпіонів #Антверпен
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...