• Головна
  • Зеленський про деокупацію: Крим чекає, а з Донбасом буде дуже складно
12:30, 30 листопада 2023 р.

Зеленський про деокупацію: Крим чекає, а з Донбасом буде дуже складно

Зеленський про деокупацію: Крим чекає, а з Донбасом буде дуже складно

Захоплений росіянами Крим, ймовірно, деокупувати буде легше, аніж Донбас. Йдеться не лише про звільнення територій, але й ментальне повернення людей до України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента України Володимира Зеленського під час спілкування з миколаївськими студентами.

"Може так статися, що ми території повернемо раніше, ніж цих людей. Так може бути. Наприклад, якщо ми беремо Донбас, люди живуть там 10 років, живуть в іншому просторі і це довгий процес. Може бути по-різному. Я вважаю, що складніше з Донбасом. Мені партнери колись казали: вам буде майже неможливо повернути Крим і дуже складно повернути Донбас. А на мою думку, якщо ми говоримо про людей, все одно території повертаються з людьми, якщо люди не хочуть - буде дуже складно", - сказав глава держави.

На думку Зеленського, повернути жителів окупованого Донбасу ментально буде складніше, оскільки у регіоні 10 років тривали бойові дії, була контактна лінія. Крім того, багато сепаратизму, частина людей пройшла війну.

"Стосунки зрозумілі. І навіть зараз, коли Росія проти нас воює, найжорсткіші сепаратисти стоять, біжать росіяни, а ці стоять. Це також про щось говорить. А бойових дій в Криму не було, тому я вважаю, що Крим чекає дуже на повернення, а Донбас також чекає, але буде дуже складно, бо велика частина цієї території була окупована і максимально мілітаризована... Нам головне нас зберегти. Те, що в нас є, все інше обовʼязково повернеться", - додав президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Зеленський #Донбас #Крим
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...