• Головна
  • Голи Зубкова та Криськіва принесли «Шахтарю» перемогу у матчі з «Металістом 1925», - ФОТО, ВІДЕО
21:16, 3 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Голи Зубкова та Криськіва принесли «Шахтарю» перемогу у матчі з «Металістом 1925», - ФОТО, ВІДЕО

ФОТО ФК «Шахтар»

ФОТО ФК «Шахтар»

В 16-му турі УПЛ «Шахтар» приймав «Металіст 1925».

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич вніс лише одну зміну в стартовий склад порівняно з попереднім матчем з «Антверпеном»: у середині поля грав Артем Бондаренко, повідомляє пресслужба донецького клубу.

Першого символічного удару по м’ячу завдав донеччанин Михайло Бакалюк, солдат 47-ї окремої механізованої бригади, який зазнав важкого поранення, захищаючи Україну на Запорізькому напрямку.

Зимовий футбол без голів до перерви

Суперники розпочали зустріч обережно, пристосовуючись один до одного та до поля, що потроху вкривалося снігом. Перший небезпечний момент створили донеччани, коли Криськів отримав м’яч на правому фланзі штрафного, але з його ударом впорався голкіпер гостей.
Ще дві спроби Дмитра в інших атаках заблокували захисники харків’ян, не вдалося влучити в площину Зубкову та Невертону. А «Металіст 1925» єдину нагоду створив незадовго до перерви – Арі з непоганої позиції запустив м’яч над воротами.

Гарний шанс відкрити рахунок на останній хвилині тайму мав Зубков, проте його постріл з кута карного майданчика парирував Сидоренко.

Домінування на полі з голами Зубкова та Криськіва

Другу половину матчу «оранжево-чорні» почали відчутно активніше й уже в дебюті тайму створили кілька гольових моментів: Зубков з паса Егіналду потужно бив у дев’ятку – голкіпер потягнув, Бондаренко з лінії штрафного трохи не влучив у лівий кут, Сікан після корнера головою пробив за сантиметри від цілі, а той-таки Бондаренко із закидання Криськіва спрямував м’яч поруч з лівою стійкою.
Такий тиск чемпіона дав результат на 59-й хвилині, коли Олександр Зубков отримав пас з глибини на правому краю штрафного і влучним ударом вразив дальній кут – 1:0.
Можливість збільшити перевагу мали захисники донеччан: Матвієнко підхопив м’яч після відскоку та пробив у площину – гостей урятував Сидоренко, а в спробі Гочолеішвілі м’яч розминувся зі штангою.
Подвоїти рахунок вдалося на 78-й хвилині. Дмитро Криськів заробив пенальті та сам його реалізував ударом у лівий нижній кут – 2:0.
У час, що залишився, «гірники» могли довести справу до розгрому, але Егіналду з лівого флангу штрафного не докрутив під дальню стійку, Назарина з паса Зубкова перекинув кіпера, проте не поцілив у ворота, а потім потужний дальній постріл Єгора прийняла на себе поперечина.
2:0 – «Шахтар» завдяки голам у другому таймі перемагає «Металіст 1925».


Наступний матч команда Маріно Пушича проведе в п’ятницю, 8 грудня. У 17-му турі УПЛ «гірники» прийматимуть «Верес». Гра на «Арені Львів» розпочнеться о 17:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Металіст 1925» (Харків) – 2:0 (0:0)

Львів, «Арена Львів», без глядачів

Голи: 1:0 Зубков (59), 2:0 Криськів (78, пен.)

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко (к), Бондаренко (Назарина, 76), Криськів (Очеретько, 90+2), Зубков, Невертон (Егіналду, 46), Сікан (Келсі, 87)
Почати слайдшоу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Металіст-1925 #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Останні новини
Оголошення
live comments feed...