• Головна
  • Частині переселенців продовжать виплати компенсації на проживання після 1 лютого: хто увійде до переліку
14:34, 11 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Частині переселенців продовжать виплати компенсації на проживання після 1 лютого: хто увійде до переліку

Частині переселенців продовжать виплати компенсації на проживання після 1 лютого: хто увійде до переліку

Мінсоцполітики пропонує продовжити виплати компенсації на проживання для тих внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які отримували її до 1 серпня 2023 року і період виплат для яких завершується з 1 лютого.

Про це повідомляє  пресслужба Мінсоцполітики.

У зв'язку з тим, що частина внутрішньо переміщених осіб з 1 лютого  не отримуватимуть зазначені виплати, Мінсоцполітики розробило проєкт постанови про продовження виплати  допомоги тим ВПО, які отримували її до 1 серпня 2023 р. і період виплат для яких завершується наприкінці січня 2024 р.

Не всі ВПО з моменту свого переміщення змогли інтегруватись у приймаючі громади, а родини, в яких є діти, особи з інвалідністю та які проживають у зоні активних чи можливих бойових дій, не мають можливості віддавати дітей в садочки. Школи ж у таких регіонах в переважній більшості працюють лише в онлайн-форматі, що суттєво обмежує можливість для працездатних членів родин працевлаштуватись. 

Тому проект постанови пропонує продовжити виплати для внутрішньо переміщених осіб пенсійного віку та тих ВПО, які не мають можливості працевлаштуватись через обʼєктивні обставини, одночасно поєднуючи це з наданням важливих соціальних послуг (передусім,послуг з догляду за дітьми, таких як «муніципальна няня»), а  також стимулюючи працездатних членів таких родин шукати роботу, звертатись по грантові програми для започаткування власної справи, проходити перенавчання тощо. 

Таким чином, механізм виплат буде поєднано з іншими механізмами підтримки родин, аби допомогти їм знову стати на ноги після переміщення та інтегруватись в нові громади.

Також цим актом пропонується суттєво переглянути можливості призначення допомогти малозабезпеченим, щоб ті родини, які опинились у ризику бідності, могли активніше нею користуватися.

Даний підхід було напрацьовано Мінсоцполітики спільно з Мінреінтеграції та Мінфіном, і має на меті підвищення підтримки найбільш уразливих категорій громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#переселенці #виплати #допомога #продовження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...