• Головна
  • Пушич: Мої гравці зробили все можливе, боролися до кінця
12:21, 14 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Пушич: Мої гравці зробили все можливе, боролися до кінця

Пушич: Мої гравці зробили все можливе, боролися до кінця

Пресконференція головного тренера «Шахтаря» Маріно Пушича після матчу з «Порту».

– Що, на вашу думку, стало причиною поразки? Можливо, наприкінці забракло сил порівняно з «Порту»? Що саме могло стати причиною і яка ваша загальна реакція на результат?

– Так, на жаль, ми програли, а причина дуже проста – вони забили п’ять голів, а ми тільки три. Для виїзного матчу це багато, але цього було недостатньо. «Порту» – це дуже хороша команда, як я вже казав, команда, проти якої важко грати, яка діє у високому темпі, дуже авантюрна. Суперник гарно розпочав, ми гарно відігравалися. Ми домінували у певних частинах матчу, але зробили дві-три необов’язкові помилки, що занадто для такого рівня. Через це відігратися було не так легко, але, звісно, ми намагалися це зробити весь час, особливо в останні 25 хвилин, коли рахунок був 3:2. Ми замінили наших гравців атаки, хотіли відігратися, але потім знову пропустили. Мушу сказати, що рівень суперника також зіграв свою роль, бо це їхній стиль, ми готувалися до цього. Насправді все відбулося так, як ми й обговорювали, але в негативному сенсі для нас.

– Які слова ви знайшли для футболістів після гри і загалом як би описали цей період для команди, бо це був останній офіційний матч для «Шахтаря» у 2023 році?

– Чесно кажучи, іноді дивно пишатися командою після поразки, бо ми дійсно приїхали сюди змагатися та грати, і я думаю, у нас є що запропонувати глядачам – якісний футбол з дуже гідним суперником. Тож мої гравці зробили все можливе, боролися до кінця, останні 25 хвилин, напевно, пройшли в грі один в один, лише з трьома захисниками, ми поставили всіх нападників у лінію. Ми справді зробили все, але й вони зробили все.

Тому я пишаюся цією командою, дуже молодою командою. Ці поєдинки важливі для процесу навчання молодих гравців, бо тільки так ти можеш отримати цей досвід, і ми це зробили. З одного боку, я вдячний за такі матчі через те, як вони допомагають вчитися та розвиватися. Якщо ви подивитеся на нашу кампанію у Лізі чемпіонів до цього моменту, ми мали дуже важку групу, набрали дев’ять очок, що є великим досягненням, граючи в гарний футбол.

Я тільки можу сказати, що дуже задоволений зусиллями моїх гравців, тим, як вони розвиваються індивідуально і як прогресує команда в останні два місяці. Тому, якщо описувати мої перші два місяці у цьому клубі, – тяжка праця, багато подорожей, неідеальні обставини для роботи через наявну ситуацію, про яку всім відомо. Але вони дуже багато працювали щодень, були дисциплінованими, і ви також могли це спостерігати під час матчів. Повторюся, я дуже ними пишаюся. Ми досягли дуже важливої мети для клубу і залишаємося у чудовому турнірі – у Лізі Європи.

– Я знаю, що дуже важко щось казати після такого результату, але одним з позитивних моментів була гра Данила Сікана. В українському футболі нечасто зустрічаються бомбардири, які забивають у Лізі чемпіонів так, як він це робить зараз. Минулого сезону Ліги чемпіонів він зробив багато помилок, то як він змінився зараз і як ви з ним працюєте для його прогресу й такого результату?

– По-перше, завжди мають значення дві речі: твоя здатність розвиватися в поєднанні з твоїм характером. Бойовий дух і характер. І це стосується не тільки Сікана, який дуже добре прогресує, що я радий бачити, але багато хто з хлопців робить такі кроки. Як я вже казав, це досить молода команда з великою кількістю молодих футболістів.

Аби досягти рівня сильного гравця в Лізі чемпіонів, потрібно докласти чималих зусиль, виконати багато роботи. І повторюся: він здатний розвиватися, він володіє характером, щоб старанно працювати. Ці два аспекти, разом з програмою, тренуваннями і відеорозборами, які ми проводимо з усіма гравцями, є частиною розвитку. Приємно це бачити, і я вважаю, що це дуже важливо для українського футболу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Пушич #Лігачемпіонів #Порто
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...