• Головна
  • Відсьогодні розпочинається виплата компенсацій тим українцям, чиє житло зруйнували росіяни: як забронювати гроші
13:07, 27 грудня 2023 р.

Відсьогодні розпочинається виплата компенсацій тим українцям, чиє житло зруйнували росіяни: як забронювати гроші

Відсьогодні розпочинається виплата компенсацій тим українцям, чиє житло зруйнували росіяни: як забронювати гроші

Тепер кожен, хто вже отримав житловий сертифікат, через застосунок Дія може забронювати кошти для купівлі будинку або квартири. Це необхідно, щоб система знала, що ви плануєте здійснити покупку житла.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Протягом 5 робочих днів надійде підтвердження в застосунку Дія про те, що кошти заброньовані. Після цього у вас є 30 днів, щоб оформити угоду купівлі-продажу нового житла. Якщо ви не встигнете за цей час – потрібно буде повторно подавати заяву на бронювання коштів у Дії.

Важливо! До укладання угоди про придбання житла за сертифікатом, вам потрібно припинити право власності на той об’єкт нерухомості, який був зруйнований.

Відсьогодні розпочинається виплата компенсацій тим українцям, чиє житло зруйнували росіяни: як забронювати гроші, фото-1

Це можна зробити у нотаріуса, який має повноваження державного реєстратора або в ЦНАПі. Ця процедура не вимагатиме від вас складних дій. З вашого боку: 

  • заява;
  • документ, що засвідчує право власності;
  • техзвіт про повне знищення майна, який видає комісія органів місцевого самоврядування.

На даному етапі команда проекта провела навчання по роботі з сертифікатами для першої частини державних нотаріусів. Знайти їх перелік можна за посиланням.

“До речі, для цієї послуги команда Міністерства відновлення створила спеціальний сайт, на якому ви можете знайти відповіді на найпоширеніші запитання, оновлення програми чи дати свій зворотній зв'язок. Також зауважу, що ви можете придбати будь-яку квартиру чи будинок – первинку або вторинку, в будь-якому регіоні країни, незалежно від того, де знаходиться зруйнована нерухомість. Якщо вартість обраної вами нерухомості вища, ніж вартість сертифікату, ви можете доплатити з власних коштів”, - зазначив Олександр Кубраков.

Разом з тим, можливо об’єднати кілька сертифікатів для придбання одного об’єкту нерухомості. Якщо вартість нерухомості менша, ніж номінал сертифікату — різницю ви зможете отримати вже з прийняттям процедури стягнення репарацій з рф.

Станом на сьогодні в Україні сформовано 1636 сертифікатів на суму понад 3 мільярди гривень.

У Міністерстві відновлення зауважили, що компенсації будуть здійснюватися в межах наявного обсягу коштів на небюджетному рахунку Мінінфраструктури до його закриття. На цьому етапі на сертифікат можливо тільки купити квартиру або будинок. Але вже в січні-лютому очікуємо можливості реалізації сертифікату на придбання будматеріалів та замовлення робіт – для тих, хто хоче побудувати новий будинок самостійно, на власній земельній ділянці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#єВідновлення #житло #сертіфікат #гроші #компесації
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...