• Головна
  • Режисер Майкл Манн та його легендарні фільми «Феррарі» та «Сутичка»
19:30, 7 січня

Режисер Майкл Манн та його легендарні фільми «Феррарі» та «Сутичка»

Режисер Майкл Манн та його легендарні фільми «Феррарі» та «Сутичка», фото-1

Про режисера фільму “Феррарі”, який вийшов на екрани кінотеатрів, Майкла Манне та його твори

Широкі екрани українських кінозалів продовжують показ біографічної кінострічки «Феррарі», присвяченої засновнику бренду Ferrari та автогонщику Енцо Феррарі пише Meta.ua. Над створенням фільму режисер Майкл Манн працював близько 30 років. Це його перший повнометражний фільм за останні роки. У зв’язку з українською прем’єрою з’явилася цікава біографічна інформація і про режисера фільму.

Відомий режисер народився у Чикаго 5 лютого 1943 року. З дитинства Майкл проявляв небувалу увагу до музики «Блюз», історії, культури та архітектури. Першим фільмом, який побачив майбутній режисер, став фільм Доктор Стрейнджлав. Після перегляду цього фільму Майкл зрозумів, що головне призначення в його житті – це кіно.

Попри те, що Майкл Манн народився у США, його батьки та дід були українцями. Новини кіно пишуть про це посилаючись на інтерв’ю режисера. Як зазначив сам митець, мабуть в Україні справді є те, що народжує добрих режисерів. Адже в сім’ї Майкла, крім нього, також постановчою діяльністю займалися дідусь та бабуся. Вони переїхали до Аргентини, де й будували свою кар’єру.

Майкл почав професійно займатися кіно Майкл у 60-х роках. Щоб уникнути призову до армії для війни у ​​В’єтнамі, майбутній режисер переїхав до Лондона. Хоча, як заявляє Майкл, він мав астму, тому був не придатний для служби. Тому головною метою Манна був диплом режисера в Лондонському університеті.

Фільм «Феррарі»

Фільм, який зараз демонструється на екранах кінотеатрів, розповідає про події 1957 року. Спортивний журналіст прийняв виклик на перегони та почав активно до них готуватися. У період підготовки до своєї головної гонки життя, він буде відчувати різні особисті та сімейні труднощі. Глядачі можуть побачити важкі рішення головного героя, а також те, як він із них виходить.

Фільм був вперше представлений публіці 31 серпня 2023 року на Венеціанському фестивалі, а у всесвітній прокат потрапив 25 грудня 2023 року. У день прем’єри фільм одразу набрав велику популярність і потрапив до багатьох чартів. Режисер фільму Майкл Манн вклав у нього всю свою душу та результат очевидний. Сюжетом займався Трой Кеннеді Мартін. За основу було взято біографію реального персонажа, написану в 1991 році.

Фільм «Сутичка»

Цей фільм побачив світ у 1995 році. Головним продюсером, сценаристом та режисером був сам Майкл Манн. Він же особисто брав участь у зйомці. Головний сюжет фільму розгортається реальними подіями. У Лос-Анджелесі активно працювала банда Ніла Макколі. Злочинний синдикат був небезпечний, тому привернув значну увагу поліції.

Ніла вистежив Чак Адамсон. Цей період посідає 1964 рік. Банда Ніла була добре організована та загартована на чіткій та суворій дисципліні. Однак в один період своєї діяльності банда припускається помилки та наліт на вантажівку мало не завершується арештом і розгромом усієї банди. З цього періоду часу і починаються переслідування Ніла та його банди, та активні спроби її ліквідувати. Також у банди починаються проблеми з фінансами та власністю. Майкл виступатиме до ролі одного з авторитетних бандитів. Після того, як на його майно зазіхнуть, він оголосить війну ворогам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Легендарні фільми
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...