• Головна
  • На Донеччині готуються до запуску два Центри життєстійкості
14:43, 15 лютого

На Донеччині готуються до запуску два Центри життєстійкості

На Донеччині готуються до запуску два Центри життєстійкості

Центри життєстійкості найближчим часом запрацюють у Добропільській та Покровській міських територіальних громадах.

Міністерство соціальної політики опублікувало на сайті  перелік територіальних громад, які братимуть участь в експериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Послуга з формування життєстійкості включає в себе 4 ключові компоненти: первинну консультацію з кейс-менеджером, який виявить проблеми людини і у подальшому її спрямує до фахівців, групові заняття з психологом, а також тренінги із самодопомоги, групові семінари з розвитку батьківських компетентностей, організацію батьківських клубів. Отримати безкоштовну психосоціальну підтримку зможе кожен мешканець громади. Насамперед, це люди з вразливих категорій населення, ветерани та їхні сім’ї, внутрішньо переміщені особи, а також ті, хто втратив рідних під час повномасштабного вторгнення.

За задумкою ініціаторів,  надання такої послуги призведе до посилення місцевого волонтерства та координації ініціатив громадян для згуртування населення. 

З 1 до 13 лютого громади з усієї України відбирали у пілотний проєкт Міністерства соціальної політики.  Як пояснила  62.ua заступниця міністра соцполітики України Уляна Токарєва, зараз триває конкурс на визначення надавачів послуги. Після цього Центри зможуть розпочати роботу з клієнтами. 

Нагадуємо, що забезпечення діяльності Центрів життєстійкості в Україні є одним із пріоритетних проєктів Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Анастасія Пугачук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #Центрижиттєстійкості
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...