• Головна
  • Розстріл шістьох важкопоранених полонених в Авдіївці: росіяни обіціяли евакуювати українців з можливістю обміну
20:50, 19 лютого
Надійне джерело

Розстріл шістьох важкопоранених полонених в Авдіївці: росіяни обіціяли евакуювати українців з можливістю обміну

Розстріл шістьох важкопоранених полонених в Авдіївці: росіяни обіціяли евакуювати українців з можливістю обміну

У 110 окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка, яка перебувала в Авдіївці, заявили, що росіяни обіцяли провести евакуацію поранених українських військових, які залишилися в оточенні на позиці "Зеніт" з можливістю їх обміну. Натомість ворог розстріляв українських військовополонених.

Відповідну заяву 110 бригада зробила у Facebook.

"Щодо позиції «Зеніт».

Вихід особового складу 110 Бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів. Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати.

Противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб. Через повне оточення опорного пункту “Зеніт” було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених. 

Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя. 

Що трапилося в подальшому ми дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції “Зеніт” родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За нашими даними ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка.

Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу. зс рф – терористи і воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних поранених. Відповідні органи проведуть розслідування і встановлять правду за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). 

За злочини проти наших військових ми дамо гідну відповідь! Помстимося за кожного нашого закатованого воїна!" — ідеться в тексті заяви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Авдіївка #війна #ЗСУ #полонені #розстріл #окупанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...