• Головна
  • «Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО
10:24, 23 лютого

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО

Фото: ФК «Шахтар»

Фото: ФК «Шахтар»

У матчі-відповіді стикового раунду Ліги Європи УЄФА «Шахтар» на виїзді грав з «Марселем».

Перша зустріч команд у Гамбурзі тиждень тому завершилася нічиєю (2:2). У стартовому складі другого поєдинку головний тренер «гірників» Маріно Пушич зробив лише одну вимушену зміну: у центрі оборони замість дискваліфікованого Валерія Бондаря вийшов досвідчений Ярослав Ракіцький, пише пресслужба донецького клубу.

Судаков та Обамеянг обмінялися голами

Команди дуже активно розпочали гру і вже в дебюті створили перші моменти. Спочатку Егіналду промчав лівим флангом, обігрався із Зубковим та пробив – м’яч заблокував захисник. Французи відповіли ударом Жиго після кутового – вище воріт.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Непогану нагоду мав Сікан, коли бив з льоту в дальній кут – Лопес потягнув і не дав добити Егіналду.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

І все ж на 12-й хвилині відкрити рахунок вдалося саме «гірникам»: Егіналду на лівому фланзі штрафного дриблінгом змусив сфолити Клосса та заробив пенальті, а Георгій Судаков реалізував вирок, чітко розвівши м’яч та голкіпера по кутах, – 0:1.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

Футболісти «Марселя» всіма силами кинулися відіграватися і домоглися свого на 23-й хвилині: Аріт перехопив м’яч поблизу карної зони українців та заграв ліворуч Обамеянга, який поцілив у ближній кут.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-4

Слідом за цим небезпечно бив здалеку Кондогбія, але Різник парирував убік від воріт. Шанс знову вийти вперед партнери створили для Сікана (Судаков розігнав атаку, а Егіналду класно прострілив до штрафного), проте форвард спрямував м’яч у сітку із зовнішньої сторони.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-5

Під завершення тайму більш ініціативно виглядали господарі, утім їхній тиск результату не дав. А вже в компенсований час команди створили по ще одній гольовій можливості: всюдисущий Егіналду головою замикав подачу на праву стійку – Лопес дістав м’яч під поперечиною, на що Аріт відповів ударом у падінні метрів з 12 – вище цілі.

Суперник скористався своїми нагодами

Друга половина розпочалася з атак «Шахтаря»: Конопля чудово відкрився в штрафному й прострілював з гострого кута – захисники вибили за лицьову лінію, а після подачі від корнера Юхим у боротьбі з оборонцем пробив головою із меж воротарського, проте м’яч дивом не влучив у площину.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-6

Марсельці миттєво відповіли подвійним моментом: потужний постріл Клосса з рикошетом від Азарова пройшов за сантиметри від стійки, а Мумбанья після кутового бив головою по центру воріт – Різник упорався. Ближче до середини тайму команди дещо збавили темп і почали діяти обережніше, не ризикуючи й чекаючи на свій шанс. І на 74-й хвилині господарям вдалося скористатися таким моментом: після лонгболу до штрафного з глибини Обамеянг скинув м’яч на Сарра, який розстріляв ворота з близької відстані й вивів «Марсель» уперед.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-7

Одразу міг зрівняти цифри Ракіцький: захисник донеччан ударом зі штрафного обвів стінку, але Лопес забрав м’яч. А на 81-й хвилині суперник забив утретє. Після навісу зі штрафного Кондогбія отримав м’яч і покотив у порожні ворота.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-8

Маріно Пушич відреагував на це п’ятьма замінами, випустивши на поле Невертона, Педріньйо, Криськіва, Шведа і Траоре, проте переламати хід поєдинку й урятувати гру забракло часу і сил. 1:3. «Шахтар» поступається «Марселю» та завершує свою єврокампанію.

«Шахтар» програв «Марселю» та вилетів з Ліги Європи, - ФОТО, ВІДЕО, фото-9



У понеділок, 26 лютого, «Шахтар» поновить сезон на внутрішній арені. У матчі 18-го туру УПЛ підопічні Маріно Пушича на виїзді гратимуть з «Олександрією». Початок зустрічі о 13:00.

«Марсель» (Марсель) – «Шахтар» (Донецьк) – 3:1 (1:1)

Марсель, «Стад де Марсель», 63 182 глядачі

Голи: 0:1 Судаков (12, пен.), 1:1 Обамеянг (23), 2:1 Сарр (74), 3:1 Кондогбія (81)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Ракіцький, Азаров (Педріньйо, 84), Степаненко (к) (Невертон, 84), Бондаренко (Криськів, 84), Судаков, Зубков (Швед, 84), Егіналду, Сікан (Траоре, 86)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Марсель #ЛігаЄвропи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...