• Головна
  • Голи Судакова та Сікана приносять «Шахтарю» перемогу над «Минаєм», - ФОТО, ВІДЕО
21:03, 12 березня
Надійне джерело

Голи Судакова та Сікана приносять «Шахтарю» перемогу над «Минаєм», - ФОТО, ВІДЕО

ФОТО: ФК «Шахтар»

ФОТО: ФК «Шахтар»

У матчі 21-го туру УПЛ «Шахтар» приймав «Минай» на «Арені Львів».

У стартовому складі «гірників» Маріно Пушич зробив дві зміни порівняно з попередньою грою: на лівому фланзі оборони вийшов Іраклі Азаров, а ліворуч в атаці грав Кевін, повідомляє пресслужба донецького клуба.


Символічного першого удару по м’ячу завдав захисник України Ярослав Качмар (позивний Ортез), боєць 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша.
Він мужньо боронив нашу державу від самого початку повномасштабної війни та зазнав важкого поранення на Ізюмському напрямку.


Тотальна перевага до перерви з голами Судакова й Сікана

Домінування «Шахтаря» окреслилося від стартового свистка, і вже в дебютні 15 хвилин «оранжево-чорні» створили кілька гольових нагод. Бондаренко після кросу Коноплі із центра штрафного не влучив у ворота, постріл Азарова здалеку прийшовся у праву штангу, а небезпечні удари Кевіна, Зубкова й Судакова послідовно парирував голкіпер закарпатців Кемкін.
Утім довго витримувати такий тиск гості не могли, тож на 24-й хвилині донеччани відкрили рахунок: Конопля був збитий у штрафному, і арбітр після перегляду VAR призначив пенальті, який Георгій Судаков реалізував ударом у праву дев’ятку – 1:0.
Невдовзі підопічні Маріно Пушича подвоїли перевагу: на 30-й хвилині після вдалого пресингу Кевін перехопив м’яч і знайшов пасом у напівколі перед штрафним Данила Сікана, а той влучно пробив у нижній кут – 2:0.
Атаки господарів не вщухали, і «гірники» мали ще кілька моментів до перерви. Удар Зубкова кіпер відбив перед собою, а Бондаренко з добивання вгатив вище воріт. Судаков змістився з лівого краю карної зони й цілив у дальній кут – поруч зі стійкою. Конопля поклав корпус і бив з льоту – штанга. Наприкінці тайму свої шанси створили й минайці: удар Ременяка взяв Різник, а Гунічев здалеку ледь не вразив ближній кут.

Зафіксували переможний результат

У другій половині малюнок гри майже не змінився, «оранжево-чорні» продовжували діяти першим номером та створювати можливості для взяття воріт.
Так, Зубков із правого флангу штрафного завдав удару за сантиметри від стійки, а Судаков із вигідної позиції спрямував м’яч у руки Кемкіну. Мав шанс і Кевін, коли після скидання від Азарова пробив над поперечиною. Бондаренко міг забивати після паса Криськіва, але з його пострілом не без проблем впорався кіпер. У середині тайму тренерський штаб донеччан зробив заміни, і Віктор Цуканов та Лассіна Траоре з’явилися на полі, а ближче до завершення матчу вийшов ще Єгор Назарина. У заключному відрізку «гірники» дещо знизили атакувальні оберти, і останнім гострим моментом відзначився Траоре, який з правого краю штрафного трохи не влучив у площину.

2:0 – «Шахтар» упевнено перемагає «Минай» та продовжує лідирувати в УПЛ.

Тепер в українському футболі настає пауза на матчі збірних. Наступний поєдинок чемпіонату підопічні Маріно Пушича зіграють 30 березня в Києві з «Оболонню».

«Шахтар» (Донецьк) – «Минай» (Ужгород) – 2:0 (2:0)

Львів, «Арена Львів», 500 глядачів

Голи: 1:0 Судаков (24, пен.), 2:0 Сікан (30)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко (к), Азаров, Криськів, Бондаренко (Назарина, 85), Судаков, Зубков, Кевін (Цуканов, 64), Сікан (Траоре, 73)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Минай #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...