• Головна
  • СБУ повідомила про підозру ще трьом очільникам окупаційних сільських адміністрацій на Донеччині
15:23, 21 березня

СБУ повідомила про підозру ще трьом очільникам окупаційних сільських адміністрацій на Донеччині

СБУ повідомила про підозру ще трьом очільникам окупаційних сільських адміністрацій на Донеччині

Служба безпеки України продовжує формування доказової бази щодо колаборантів, які співпрацюють з агресором у тимчасово захоплених регіонах України.

У результаті комплексних заходів слідчі СБУ повідомили про підозри ще трьом керівникам окупаційних органів влади, повідомляє прессцентр СБУ.

Мова йде про очільників Вільнянської, Новоолексіївської та Калинінської селищних адміністрацій, які добровільно погодились на пропозицію окупантів обійняти запропоновані посади.

Зловмисники виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади, контролюють виконання рішень фейкового «референдуму», забезпечують діяльність сільської адміністрації. Також «сільські голови» підшукували для окупантів залишені будинки місцевих мешканців і розселяли туди російських військових, змушували мешканців селищних громад отримувати російські паспорти.

За оперативною інформацією, очільниця Вільнянської адміністрації з початком повномасштабного вторгнення збирала списки родин військовослужбовців ЗСУ. 

Після окупації селища вона передала зібрану інформацію загарбникам.  За її наводкою ворожі поплічники провели «фільтрацію», вивозивши людей на допити. Також зловмисниця разом у супроводі автоматників ходила по домівках і змушувала брати участь у незаконному референдумі.      

У межах кримінального провадження слідчі СБУ кваліфікували дії фігурантів за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та повідомили зловмисникам про підозру.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури триває досудове розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #СБУ #колаборанти #підозра
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...