• Головна
  • СБУ викрила чиновників-зрадників, які співпрацюють з ворогом на керівних посадах в окупаційних установах Маріуполя
15:25, 25 березня

СБУ викрила чиновників-зрадників, які співпрацюють з ворогом на керівних посадах в окупаційних установах Маріуполя

СБУ викрила чиновників-зрадників, які співпрацюють з ворогом на керівних посадах в окупаційних установах Маріуполя

Служба безпеки продовжує викривати посадовців-колаборантів, які співпрацюють з агресором у тимчасово захоплених регіонах України.

У результаті комплексних заходів слідчі СБУ повідомили про підозри ще двом пособницям окупантів, які наразі допомагають ворогу встановлювати свої порядки в Маріуполі, повідомляє ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Однією з фігуранток виявилась колишня працівниця Маріупольського міського центру зайнятості. Після окупації міста, в обмін на допомогу загарбникам, їй запропонували «підвищення», а саме посаду заступника директора даної установи.

Зловмисниця допомагає працевлаштовувати приїжджих громадян рф на престижні та керівні посади для встановлення окупаційних порядків.

 Друга ж зловмисниця колись працювала секретарем Маріупольської районної ради, але зрадила присязі держслужбовця і перейшла на бік ворога. За таку відданість окупанти призначили жінку на посаду «начальника общего отдела администрации города Мариуполь».

Після окупації міста, зрадниця надала рашистам персональну інформацію про своїх колишніх колег. Цю інформацію загарбники використовували для підбору лояльних до них кадрів.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ кваліфікували дії фігурантів за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та повідомили зловмисникам про підозру.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури триває досудове розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #Донеччина #Маріуполь #колаборантки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...