• Головна
  • «Шахтар» розгромив «Чорноморець» та вийшов у фінал Кубка України, - ФОТО, ВІДЕО
21:10, 3 квітня
Надійне джерело

«Шахтар» розгромив «Чорноморець» та вийшов у фінал Кубка України, - ФОТО, ВІДЕО

ФОТО: ФК "Шахтар"

ФОТО: ФК "Шахтар"

У матчі 1/2 фіналу Кубка України «Шахтар» приймав «Чорноморець» у Львові.

Наставник «оранжево-чорних» Маріно Пушич зробив лише одну зміну в стартовому складі порівняно з попередньою грою команди: на правому фланзі атаки вийшов бразилець Егіналду, повідомляє пресслужба донецького клубу.

«Шахтар» розгромив «Чорноморець» та вийшов у фінал Кубка України, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1



Перший символічний удар по м’ячу завдав захисник України Роман Мещеряков, який боронив Маріуполь та «Азовсталь» у складі 23-го загону морської охорони Державної прикордонної служби України. Важкі випробування російським полоном не зламали воїна, і нині він продовжує нести службу в 7-му прикордонному Карпатському загоні.

Перевага завдяки голам Сікана і Бондаренка

Команди розпочали без розвідки й доволі швидко відзначилися забитими м’ячами. Донеччани на старті були активнішими і створили в дебюті низку гольових нагод: Егіналду з передачі Кевіна трохи не влучив у дальній кут, Сікан після флангового прострілу Коноплі із центру штрафного пробив над воротами, а Бондаренко завершив взаємодію Егіналду та Коноплі ударом прямісінько в кіпера.

«Шахтар» розгромив «Чорноморець» та вийшов у фінал Кубка України, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

І саме «гірники» відкрили рахунок на 12-й хвилині: захисники блокували простріл Егіналду, однак м’яч на правому куті карної зони підібрав Судаков та ідеальним пасом відшукав Данила Сікана, який забивав уже в порожні ворота – 1:0.

«Шахтар» розгромив «Чорноморець» та вийшов у фінал Кубка України, - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

Проте радість господарів тривала не дуже довго, адже на 18-й хвилині одесити відігралися, коли після багатоходівки удар Єрмакова блокували оборонці, а першим на добиванні був Андрій Штогрін. Підопічні Маріно Пушича повернули собі контроль над м’ячем, і хоча середина тайму пройшла в єдиноборствах і без моментів, але ближче до перерви футболісти «Шахтаря» знову активізувалися. Спочатку Кевін створив красу, коли в центрі штрафного обробив пас Коноплі, понабивав м’яч на нозі та завдав удару в падінні через себе – голкіпер упіймав. У наступній атаці Криськів з кутового закрутив у дальній кут – гостей рятує штанга. А за хвилину до перерви «оранжево-чорні» вдруге таки вийшли вперед: Сікан заробив пенальті, який ударом у правий нижній кут реалізував Артем Бондаренко – 2:1.


Бенефіс Судакова і розгромна перемога

На початку другої половини матчу в складі донеччан відбулася заміна: замість Азарова вийшов Педріньйо. А вже на 52-й хвилині господарі зміцнили перевагу в рахунку – це Георгій Судаков підхопив м’яч на лівому фланзі, самотужки протягнув його метрів із 30, а увійшовши до штрафного, влучно пробив у нижній лівий кут – 3:1.

Одразу ж «оранжево-чорні» мали можливості забивати ще: Егіналду після подачі Судакова не зміг замкнути дальню стійку, а Кевін спробував повторити сольник Георгія, проте з-за меж штрафного пробив за сантиметри від штанги. У середині тайму свої моменти створили й одесити: Різник спочатку не дозволив запресингувати себе Бойчуку, а потім парирував у нижньому куті постріл Єрмакова. На 68-й хвилині тренерський штаб «Шахтаря» провів потрійну заміну, і на полі з’явилися Степаненко, Траоре та Зубков. Олександр невдовзі мав шанс відзначитися, коли у фірмовому стилі з дриблінгу на правому фланзі бив у ближній – Варакута врятував гостей. Остаточний рахунок було встановлено на 79-й хвилині: Бондар виборов м’яч біля власних воріт і заграв Траоре, буркінієць кинув у забіг правим флангом Георгія Судакова, який обіграв двох опонентів та вразив дальній кут.

«Шахтар» розгромив «Чорноморець» та вийшов у фінал Кубка України, - ФОТО, ВІДЕО, фото-4



4:1 – «Шахтар» упевнено перемагає «Чорноморець» та виходить у фінал Кубка України, де 15 травня зустрінеться з переможцем пари «Полісся» – «Ворскла».

А найближчої неділі, 7 квітня, на команду Маріно Пушича чекає домашній поєдинок УПЛ з «Рухом». Гра відбудеться на «Арені Львів» і розпочнеться о 18:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Чорноморець» (Одеса) – 4:1 (2:1)

Львів, «Арена Львів», 500 глядачів

Голи: 1:0 Сікан (12), 1:1 Штогрін (18), 2:1 Бондаренко (44, пен.), 3:1 Судаков (52), 4:1 Судаков (79)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко (к), Азаров (Педріньйо, 46), Криськів, Бондаренко, Судаков (Марлон Гомес, 81), Егіналду (Зубков, 68), Кевін (Степаненко, 68), Сікан (Траоре, 68)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Чорноморець #КубокУкраїни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...