65e9951ad377b.webp

Який інтернет провести у квартиру? Оптоволокно чи кручену пару? Це питання, яке турбує багатьох перед підключенням інтернету. Адже безперебійне інтернет-з’єднання - це запорука відмінно виконаної віддаленої роботи, комфортне користування комп’ютером та інші корисності без яких важко уявити наше поточне життя. А головне, що багато хто з майбутніх клієнтів цікавиться: як користуватися інтернетом без світла у Львові? Тож, перед тим, як провести інтернет, треба визначитися, що краще обрати: виту пару чи оптоволокно. 

Що таке вита пара?

Вита пара, або кручена пара, це кабель, який складається з мідних проводів, ізольованих один від одного. По крученій парі проходить електричний сигнал. Швидкість передачі сигналу буде залежати від кількості пар дротів, з яких складається мідний кабель. Кручена пара підходить для використання на невеликих відстанях в межах міста: для квартири чи офісу. 

Які переваги відрізняють мідний кабель?

  • Простота та швидкість монтажних робіт;
  • Низька вартість устаткування та монтажу;
  • Надійність - спеціальні громовідводи та екранування захищають кабель від зовнішньої електрики. 

Що собою являє оптоволоконний кабель?

На відміну від крученої пари, оптоволоконні кабелі - це новітня технологія передачі даних. Серцевина оптоволокна складається з пластику або скловолокна. Ці матеріали здатні передавати світло крізь себе за принципом внутрішнього відбиття світла. Оптоволоконний кабель являє собою сукупність багатьох дрібних тонких дротів, які вкриті спеціальним покриттям з поліетилену чи полімерною ниткою. Оптоволоконний кабель здатний передавати світло на далекі відстані майже без втрат. Такі кабелі дуже міцні та стійкі до будь-яких механічних пошкоджень та впливів навколишнього середовища.

Переваги оптоволоконного інтернету

  • Оптоволоконний кабель має значно вищу пропускну здатність ніж вита пара. А це напряму впливає на швидкість передачі інформації та її об’ємність.
  • Оптоволокно забезпечує користувачів якісним та надійним інтернетом. Адже оптика не піддається впливу електромагнітних та радіочастотних перешкод, на відміну від того ж телефонного кабелю.
  • Можлива передача даних на великі відстані.
  • Оптика має набагато більший захист від крадіжки передаваної інформації. 
  • Такий кабель не представляє інтересу для крадіїв дорогоцінних металів, тому що просто їх не містить. Тому і з цього боку можна вважати це плюсом для оптоволокна.
  • Оптичний кабель дуже міцний, не залежить від навколишнього середовища.
  • Прокласти мережу можна на відстань від 150 км.

Якщо ви хочете мати стабільний Інтернет, бути незалежним від відключень світла, то слід обирати підключення до мережі через оптику. Компанія Linkcom вже багато років надає якісні інтернет-послуги десяткам тисяч мешканців. Підключають всіх охочих до оптичних ліній зв’язку.