Запис до уролога ведеться постійно, адже цей фахівець спеціалізується на діагностиці, лікуванні та контролі захворювань сечовидільної системи й чоловічого репродуктивного органу. Основні обов'язки уролога включають їх діагностику та лікування. Лікар проводить обстеження та визначає наявність інфекцій сечовидільної системи, виявляє сечокам'яну хворобу, сечовивідні розлади та інші проблеми. Він також здійснює діагностику та лікує проблеми, пов'язані з чоловічими репродуктивними органами, такими як еректильна дисфункція, проблеми зі сперматогенезом, варикоцеле та інші.

Слід зазначити, що уролог також може виконувати різні хірургічні процедури, такі як видалення каменів із сечового міхура, операції на простаті, реконструктивні операції сечовивідних шляхів та інші. До нього ж можна звернутися для консультації з питань контрацепції та планування сім'ї. Більш того, цей фахівець є головним у діагностиці та лікуванні раку сечового міхура, нирок чи простати, а також інших урологічних онкологічних захворювань. Уролог відіграє важливу роль у підтримці здоров'я сечовидільної системи та чоловічого репродуктивного органу, забезпечуючи діагностику, лікування та профілактику різних хвороб.

Коли чоловікові варто звернутися до уролога

Його консультація буде доцільною в наступних випадках:

  • Проблеми з сечовидільною системою

Якщо виникають будь-які симптоми, такі як біль чи печіння при сечовипусканні, зміни стану сечі (кольору чи запаху), частий або постійний потяг до сечовипускання, це може бути ознакою інфекції сечовидільної системи чи інших проблем, які потребують консультації уролога.

  • Проблеми з ерекцією

Якщо чоловік має проблеми з ерекцією, наприклад, імпотенцію, він може звернутися до фахівця для оцінки стану та його лікування.

  • Планування сім'ї

Якщо пара планує вагітність, уролог дасть оцінку фертильності та рекомендації щодо подальшого лікування, якщо воно потрібне.

  • Болі чи візуальні зміни в області статевих органів

Біль або візуальні зміни в текстурі, розмірі чи формі яєчок, набряки, висипи чи виразки в області статевих органів можуть бути ознакою серйозних проблем, таких як рак, і потребують негайної консультації уролога.

  • Вік

Так, чоловікам після 50 років бажано регулярно відвідувати уролога для скринінгу на рак простати та вчасного виявлення інших урологічних проблем.

Коли жінці варто записатися на консультацію

Хоча уролог вважається виключно чоловічим лікарем, та існують ситуації, коли його консультація є доцільною для представниць прекрасної статі. Що це може бути? В першу чергу – проблеми з сечовидільною системою. Вони дуже поширені. Жінки нерідко потерпають від інфекцій сечового міхура, частого та болісного сечовипускання. Можуть бути й інші симптоми, які передбачають подальше звернення до уролога або гінеколога для оцінки й лікування.

В усіх інших випадках уролог лікує чоловіків, наприклад, їхню стерильність, яка не дозволяє досягти бажаного результату в процесі планування сім’ї. До даного фахівця часто звертаються в разі наявності проблем з чоловічим статевими органами або сечовидільною системою. Їхнє подолання покращує загальну якість особистого життя чоловіка та жінки, в тому числі стан їхнього здоров’я. Уролог – чоловічий лікар, який допомагає підтримати здоров’я та досягти гармонії у відносинах чоловіка й жінки. Саме такий фахівець працює в Медичному центрі здоров’я, тож ви можете записатися до нього на консультацію в зручний для себе день і час.