• Головна
  • Коли вигідно рефінансування кредиту?
Новини компаній
11:50, 29 квітня 2020 р.

Коли вигідно рефінансування кредиту?

Новини компаній
Коли вигідно рефінансування кредиту?

Під час епідемії багато українців зіткнулися з тим, що гасити свої платежі за банківськими кредитами і кредитами онлайн стало непросто. Роботодавці знижують зарплати, а деяких і зовсім звільняють через складного становища. Є спосіб зменшити кредитне навантаження за допомогою рефінансування.

Коли вигідно рефінансування кредиту платнику?

Сама процедура рефінансування передбачає викуп кредитних зобов'язань одного банку перед іншим. Якщо до оформлення документів позичальник вносив платежі в одну компанію, з дня підписання договору він сплачує відсотки в іншу установу. Новий кредитор отримує відповідального платоспроможного позичальника, а його клієнт знижує підсумкову переплату.

Отже, коли вигідно робити рефінансування кредиту?

  1. Якщо кредит в банку оформлявся за завищеними тарифами. Наприклад, 2-3 роки тому позичальник отримав позику в банку під 16-17%, сьогодні інший банк готовий викупити залишок боргу під 10-12%. Для платника вигідно швидше закрити дорогий кредит і гасити залишок боргу скороченими виплатами.
  2. Ще один варіант вигоди позичальника - зниження боргового навантаження при фінансових ускладненнях. Якщо клієнт втратив роботу, в його інтересах зменшити розмір платежу коштом збільшення тривалості виплат. Звичайно, виплачувати заборгованість доведеться довше, але після працевлаштування можна регулярно робити внески в рамках частково-дострокового погашення.

Чи є вигода для банку? Установа переманює платоспроможного позичальника, на внески якого зможе заробити. Чим довше ця людина стане гасити борги перед новим кредитором, тим більше той зможе заробити.

На замітку. Переоформленню підлягає кредитна карта, іпотека або споживча позика. Між банками-партнерами операції рефінансування заборонені.

Що важливо знати при оформленні рефінансування?

Не поспішайте рефінансувати кредитні зобов'язання, поки не вивчите умови договору. Необхідно переконатися, що текст угоди не зобов'язує вас платити комісію при перекредитуванні в іншому банку. Переоформлення варто проводити за відсутності такої позначки в документі й різниці в процентній ставці понад 2-х пунктів.

Пам'ятайте, що рефінансування буде невигідним, якщо ви вже погасили основну частину кредиту. Новий банк нарахує додаткові відсотки і розтягне їх на тривалий термін, а підсумкова переплата буде більше. Особливо цей пункт актуальний для іпотечних позик, за якими основні відсотки вже були виплачені в перші роки кредитування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...