• Головна
  • Рада призначила нового міністра оборони
13:37, 6 вересня 2023 р.

Рада призначила нового міністра оборони

Рада призначила нового міністра оборони

Верховна Рада призначила міністром оборони України Рустема Умєрова – колишнього народного депутата від "Голосу" та ексочільника Фонду державного майна.

За проголосували 338 народних депутатів, свідчать дописи нардепів у соцмережах, повідомляє Lb.ua.

Фото: тг-канал Олексія Гончаренка

"Очікуємо, що новий міністр оперативно увійде в роботу та продовжить розпочаті реформи оборонного сектору. Бажаю Рустему Енверовичу сил та наснаги впоратися з усіма викликами. Вітаємо в урядовій команді", – прокоментував призначення голова уряду Денис Шмигаль. 

Рустем Умєров – етнічний кримський татарин, народився в Алушті. Диплом бакалавра за спеціальністю "економіка" і магістра за спеціальністю "фінанси" здобув у Національній академії управління. Розпочав свою кар'єру в компанії lifecell, займаючи різні керівні посади з 2004 по 2010 роки. Керував напрямками юридичної підтримки та логістики. Паралельно почав у цей час займатись інвестиційною діяльністю.

У 2013 році разом із братом заснував інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation. 

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Голос” номером 18 у списку як безпартійний. Був членом однойменної фракції. 7 вересня 2022 року Верховна Рада призначила народного депутата фракції "Голос" Рустема Умерова головою Фонду державного майна України.

Після початку повномасштабного вторгнення входив до складу переговорної групи з росіянами. Брав участь у перемовинах із американськими союзниками щодо озброєння для України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рада #Умеров #міністроборони
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...