• Головна
  • Фільм "20 днів у Маріуполі" став претендентом на премію "Оскар" від України
18:59, 18 вересня 2023 р.

Фільм "20 днів у Маріуполі" став претендентом на премію "Оскар" від України

Фільм "20 днів у Маріуполі" став претендентом на премію "Оскар" від України

Український Оскарівський Комітет на засіданні 18 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну на премії "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

Отже, на “Оскар” поїде стрічка “20 днів у Маріуполі” українського журналіста та фотографа Мстислава Чернова. Про це повідомляє Український Оскарівський Комітет.

Як зазначено на сайті Української національної кінопремії, серед кандидатів на номінацію були 5 картин: "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, "Залізні метелики" Романа Любого, "Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука, "Терикони" Тараса Томенка та "ШТТЛ" Адрієна Уолтера.

Нагадаємо, нещодавно стрічка "20 днів у Маріуполі" стала найкасовішим документальним фільмом в Україні. Він стартував у кінопрокаті 31 серпня і за перші 5 днів зібрав понад 530 тисяч гривень. 

Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою і продюсеркою Василісою Степаненко прибули до Маріуполя 24 лютого 2022 року за годину до початку вторгнення як представники Associated Press.

Вони фіксували те, що відбувалося в місті, – зокрема гуманітарну катастрофу, спричинену облогою, масові поховання мирних жителів, злочини російських військ, роботу лікарів – і першими показали світові наслідки бомбардування пологового будинку.

15 березня команда AP покинула Маріуполь через гуманітарний коридор. Відеоматеріали, вивезені Черновим із Маріуполя, стали основою для документального фільму.

Данило Швецов

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Оскар #Україна #Маріуполь #фильм
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...