• Головна
  • Патрік ван Леувен: Це було прикро
12:28, 20 вересня 2023 р.

Патрік ван Леувен: Це було прикро

Патрік ван Леувен: Це було прикро

Головний тренер «Шахтаря» Патрік ван Леувен проаналізував гру з «Порту»

– Чи можете пояснити деякі ваші рішення щодо складу: перш за все, чому залишили на лаві запасних Криськіва та Бондаренка?
– Останніми тижнями нам довелося ухвалювати рішення щодо футболістів, яких було задіяно в національних командах, і тих, які брали участь у кожній грі чемпіонату. Ми намагаємося сформувати команду, яка б могла докласти максимальних зусиль під час усіх матчів протягом тижня. Саме тому деякі гравці виходили у старті в багатьох поєдинках до цього, але не зараз.

– Що ви можете сказати про гру Сікана та чи не думали замінити його після першого тайму?
– Вважаю, Данило розпочав добре, використовуючи свою швидкість. У випадку з другим голом він зробив помилку, думаючи, що зможе вибити м’яч та поміняти фланг, але це було неправильне рішення, яке призвело до пропущеного гола. Я також гадаю, що не було необхідності змінювати його у перерві – мали дати йому шанс виправитися, щоб побачити, чи зможемо ми ще якось скористатися його швидкістю.

– Ця гра була дебютною для Міроші. Чому ви обрали саме його?
– У нас більш ніж одинадцять гравців, тому в певні моменти ми ухвалюємо різні рішення.

– Чи була якась додаткова причина для вас грати в Гамбурзі, якщо говорити про футбол?
– Був повний стадіон, тому я вважаю, що приїхати сюди було гарним рішенням для «Шахтаря». Тут багато людей проявляють інтерес до міжнародних ігор. Я задоволений місцем проведення матчу і тим, що прийшли вболівальники. На мою думку, так, Гамбург – це чудовий вибір.

– Як пройшла ваша подорож до Гамбурга і наскільки це складно?
– Будь-яка наша подорож, наприклад, на збори або товариську гру в іншій країні, забирає певний час, щоб перетнути кордон. І це не тільки сам процес проїзду, ще доводиться чекати, проходити паспортний контроль. Потім нам потрібно кілька годин, щоб дістатися до місця нашої посадки на літак до Гамбурга. Врешті, враховуючи часову різницю, подорож забирає десь вісім-дев’ять годин замість звичайного двогодинного перельоту.

– Команда помилялася, намагаючись грати від своїх воріт, особливо на початку. Чи було це вирішальним для остаточного результату або різниця між суперниками виявилася більшою, ніж ви очікували перед грою?
– Вважаю, що є різниця в якості, досвіді, але завжди є можливість. Я не думаю, що якби ми не помилялися, то не пропустили б, але, гадаю, ми більше б залишалися у грі. Мої футболісти могли б почуватися більш впевнено в такому разі. Ми пропустили перший гол, добре відреагували і зрівняли рахунок, та все ж пропустили другий надто швидко. Навіть не встигли насолодитися результатом гарної роботи, щоб повернутися в гру. Це було прикро. Так, є різниця в якості.

– Якою є ситуація із захистом? Микола Матвієнко пропустив цю гру. Коли чекати на його повернення? Також Валерій Бондар. У якому стані зараз Став Лемкін після травми?
– Я думаю, що Став потягнув м’яз. Чекаємо на результати від лікарів, завтра буде все відомо. Зазвичай це займає 24 години. Гравці повернуться досить скоро, Валерію Бондарю знадобиться більше часу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Леувен #Лігачемпіонів #Порто
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...