• Головна
  • Замість призову – рекрутинг: Міноборони затвердило Концепцію військової кадрової політики
18:25, 5 листопада 2023 р.

Замість призову – рекрутинг: Міноборони затвердило Концепцію військової кадрової політики

Замість призову – рекрутинг: Міноборони затвердило Концепцію військової кадрової політики

Міністр оборони Рустем Умєров підписав Наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року. Серед найважливішого – гарантовано задовільнити потреби Збройних сил України під час повномасштабної війни.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони України. 

«Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років – як під час дії воєнного стану, так і у мирний час.  Головний акцент концепції — гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни, інтеграція в євроатлантичний безпековий простір, взаємосумісність ЗСУ зі збройними силами держав-членів НАТО», – написали в МОУ. 

Від впровадження документу очікують, що ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом. Строкову замінять інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку.

Також передбачається підхід до управління кар’єрою військовослужбовців з урахуванням їхньої освіти, професійного розвитку, гендерної рівності. Жінки та чоловіки матимуть однакові можливості під час служби.

Завдяки Концепції мають на меті вдосконалити електронну систему військового обліку, автоматизувати процеси управління персоналом. Розширити співпрацю між українськими вищими навчальними закладами та вишами держав-членів НАТО і ЄС. Також йдеться про ефективність та прозорість у забезпеченні грошима та житлом військовослужбовців. 

У документі врахована вдосконалена та доступна психологічна підтримка військовим, відзначається важливість формування нової культури взаємовідносин між командирами та підлеглими, умови для переходу від військової кар’єри до цивільного життя військовослужбовців, які підлягають звільненню з військової служби.

Моніторинг та оцінку результатів впровадження Концепції здійснюватиме Комітет з питань кадрового менеджменту в системі Міністерства оборони України. 

Раніше 62 писав про те, що рада проголосувала за повернення 30-тисячної надбавки виплат військовим до кінця воєнного стану. Тоді депутати підтримали правку про повернення виплат під час розгляду закону про примусове відчуження майна в умовах правового режиму воєнного стану. Прийнята Концепція ж ще більше покращує становище військовослужбовців України.

Юлія Кобрин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Міноборони #Умеров #рекрутинг
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...