• Головна
  • «Шахтар» обіграв «Динамо» і в 15 раз став чемпіоном України, - ФОТО, ВІДЕО
00:40, 12 травня

«Шахтар» обіграв «Динамо» і в 15 раз став чемпіоном України, - ФОТО, ВІДЕО

«Шахтар» обіграв «Динамо» і в 15 раз став чемпіоном України, - ФОТО, ВІДЕО

У центральному матчі 28-го туру УПЛ «Шахтар» приймав «Динамо».

На головну гру сезону наставник «оранжево-чорних» Маріно Пушич обрав такий стартовий склад: Різник – у воротах, Матвієнко й Бондар – у центрі захисту, Конопля та Азаров – на флангах оборони, Криськів, Бондаренко і Судаков – у середині поля, Кевін та Зубков – на позиціях вінгерів, а Сікан – центрфорвард, повідомляє пресслужба донецького клубу.


Перший символічний удар по м’ячу виконала ветеранка Руслана Данілкіна, яка у 18 років добровільно стала на захист нашої країни. На початку минулого року Руслана потрапила під ворожий артилерійський обстріл і дістала важке поранення на Херсонському напрямку. Пройшовши важкий шлях реабілітації, дівчина не тільки не здалася, а й почала допомагати іншим пораненим у складі команди центру реабілітації та протезування Superhumans.

Золотий гол Судакова

«Шахтар» від початку зустрічі мав ігрову перевагу й намагався діяти першим номером. У дебюті небезпечними ударами відзначилися Криськів, Судаков та Азаров, а найкращу нагоду створив Сікан, коли бив з розвороту в дальній кут (Бущан забрав м’яч).
Гості відповіли потужним пострілом Кабаєва – тепер уже Різник продемонстрував свій рівень та парирував. У середині тайму на полі було більше позиційної боротьби, ніж креативу, але після однієї з атак «гірникам» вдалося забити. Кевін навісив до центру штрафного, Сікан пробив, і м’яч влучив у руку Вівчаренка – арбітр після перегляду VAR вказав на 11 метрів.
Георгій Судаков бездоганно реалізував пенальті ударом у лівий нижній кут і на 33-й хвилині відкрив рахунок – 1:0. Кияни одразу мали шанс відігратися, але удар Тимчика здалеку знову потягнув Різник, а Шапаренко не зумів поцілити на добиванні. На перерву команди пішли за мінімальної переваги «оранжево-чорних».

Втримали перемогу й здобули 15-й титул

Другу половину матчу активніше розпочали динамівці: Бондар блокував удар Ваната, а потім у підкаті зупинив прорив Кабаєва, той же Кабаєв здалеку пробив над воротами.
Після години гри Маріно Пушич зробив перші заміни, випустивши на поле Степаненка й Траоре, а згодом посилив оборону досвідченим Ракіцьким.
Кияни ж продовжували йти вперед і створили насправді небезпечні моменти: Попов після кутового бив головою, але Різник зреагував та витягнув м’яч з-під стійки, а потім кіпер «гірників» узяв дальню спробу від Ваната. «Оранжево-чорні» також намагалися впіймати суперника на швидких атаках: в одній з таких Кевін обігрався з Траоре та підкрученим ударом цілив у дальній кут – за сантиметри від правої штанги. Бражко й Попов одразу відповіли своїми нагодами – обидві спроби вище воріт. На заключні хвилини у складі донеччан вийшли Марлон Гомес та Егіналду, але останній момент у матчі створив інший бразилець: Кевін промчав лівим флангом і викотив під удар Траоре, проте буркінієць не влучив у дев’ятку. «Гірники» надійно захищалися в ендшпілі та не дозволили супернику організувати фінальний штурм.

1:0«Шахтар» перемагає «Динамо» й з відривом у 7 очок за 2 тури до завершення чемпіонату достроково завойовує титул чемпіона України – 2023/24!

Уже в середу на команду Маріно Пушича чекає матч за другий трофей сезону. 15 травня у фіналі Кубка України в Рівному зійдуться «Шахтар» і «Ворскла». Гра на стадіоні «Авангард» розпочнеться о 19:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 1:0 (1:0)

Львів, «Арена Львів», 1 320 глядачів

Гол: 1:0 Судаков (33, пен.)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко (к), Азаров (Ракіцький, 72), Криськів, Бондаренко (Степаненко, 61), Судаков (Марлон Гомес, 84), Зубков (Егіналду, 84), Кевін, Сікан (Траоре, 61)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Динамо
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...